Aile eylemi 182 gününde!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 107 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 182'inci günde de sürdürdü.

Haberler 02.03.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlat nöbetine iki aile daha katlrken, Olu Tuncay (20) için oturma eylemini sürdüren evket Bingöl, 181 gün deil 181 sene de geçse burada olacam. PKKya ve HDPye inanmasnlar; güvenmesinler. Kaçsnlar, güvenlik güçlerine teslim olsunlar dedi.

11 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekinin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 11i evlatlarna kavutu. Hacire Akar dndaki 10 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

SENELER GEçSE BURADA OLACAIM

stanbul Arnavutköydeki evinden 2014 ylnda Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek çkp, bir daha dönmeyen olu Tuncay için oturma eylemini sürdüren evket Bingöl, evladna teslim olmas için çarda bulundu. Olu Tuncaya kavumadan oturma eyleminden vazgeçmeyeceini anlatan Bingöl, Tam 181 gündür buradaym. 181 gün deil 181 sene de geçse burada olacam. çocuum HDP tarafndan götürüldü. Biz buradan, çocuklarmz HDPden almadan gitmek istemiyoruz. Gitmiyoruz da. Benim çocuklara çarm var. Eer bizi duyuyorlarsa bizi seyrediyorlarsa sakn PKKya ve HDPye inanmasnlar, güvenmesinler; kaçsnlar, güvenlik güçlerine teslim olsunlar diye konutu.

YILDIR KOKUSUNA, SESNE HASRETM

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için gelen anne Kamile Küçükda ile Ardan olu dris için gelen Altun Bozkurt da oturma eylemine dahil oldu. Anne Kamile Küçükda, yapt açklamada, eylemdeki anneleri televizyondan görüp kendisinin de olu için eyleme katldn söyledi.

Olumu kandrdlar, götürdüler. 15 yandayd, küçüktü anlamyordu. 12-15 yandaki çocuun beyni ykanp götürülmez. diyen Küçükda, Sadece olumu istiyorum, baka bir isteim yok. nallah herkesin evlad gelir benim de gelir. ki çocuumu evde brakp geldim. Olum gelmeden dönmeyeceim. ifadelerini kulland.

NANLIN SEN BEKLYOR

9 ay önce Kocaelide bir inaatta çalken ortadan kaybolan olu dris (23) için Ardan gelen Altun Bozkurt ise dris, rica ediyorum gel. Baban hasta, ben hastaym. Nianln bekliyor. Kurban olaym gel dedi. Altun Bozkurt Kürtçe yapt açklamada, olunun yaklak 9 ay önce ortadan kaybolduunu anlatt. Olunun kandrlarak daa gönderildiini dile getiren Bozkurt, Olumu götürenlerden istiyorum. Olumu HDPden istiyorum. Olum devlete teslim olsun. Allah devletimizin, polisimizin ve askerimizin eksikliini vermesin. Evladm gelmeden eylemden vazgeçmeyeceim. dedi.

BSMLDEN GELP KATILDI

Diyarbakrn Bismil ilçesinden gelen anne Naciye Ercan, olu Yunusun 4 yl önce 20 yanda iken kandrlarak daa kaçrlmas nedeniyle oturma eylemine katld.

Öte yandan 4 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için oturma eylemine katlan baba Süleyman Aydn, oturma eylemini kararllkla sürdürdüklerini söyledi.

HDP milletvekillerine çar yapan Aydn, Siz de çocuklarmz PKKdan isteyin ben bugün buradan çkar giderim. Bunlar PKKy temsil ediyor. Artk bütün Kürtler uyansn. Bütün Kürtlerin çocuklarn kullanyorlar. 14-15 yandaki çocuklar zorla daa gönderiyorlar. dedi.

Olu Fatih için eylemde yer alan anne Sevdet Demir ise olu geri gelene kadar burada kalacan belirtti.

Olunu çok özlediini ve dayanma gücünün kalmadn belirten Demir, Olum kaç gel. 11 kii geldi, hepsi ailesinin yanndadr. Anneleri ona hizmet ediyor. Sevdii yemei yapyor. Evdekilerin hepsi seni özledi. Kaç gel olum; seni vursalar gazi olursun, öldürseler ehit olursun. ifadelerini kulland.

OLUMU HDPDEN STYORUM

Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümünde okuduu srada 5 yl önce kaçrlan olu Yavuz (28) için Diyarbakrn merkez Balar ilçesinden gelen Sevgi çahmar da oturma eylemine katld. Olu Yavuza teslim olmas için çarda bulunan Sevgi çahmar, Gel devlete teslim ol. Olumu istiyorum. Olum için buraya geldim. Olum gelene kadar buradaym. Olumu HDPden istiyorum. Kim götürmüse ondan istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git