Aile hekimleri: Rapor istemi düzene sokulmalı

AİLE Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Dr. Sevilay Seval, kendilerinden istenen raporlara değinerek, "Olur olmadık sebeplerle, ne amaca hizmet ettiği belli olmayan, bilimsel bir kurul kararına veya bilgiye dayanmayan, hukuksal hiçbir anlam ifade etmeyen her türlü 'rapor istemi' bir düzene sokulmalıdır" dedi.

Haberler 05.11.2017 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AHEFin bu yl 8incisini düzenledii Uluslararas Katlml Aile Hekimleri Kongresi, Antalyada yapld. Kongre kapsamnda düzenlenen basn toplantsnda AHEF 2nci Bakan Dr. Sevilay Seval, aile hekimlii çalanlarnn güven eksikliini son dönemde youn ekilde hissettiini söyledi. Salk Bakanlndan baz beklentileri olduunu belirten Seval, salkta iddetin son yllarda artarak devam eden ve çözümlenmesi gereken ciddi bir problem olduunu kaydetti.

Aile hekimleri için oluturulan 184 danma hattnn ikayet hattna dönümesinin salk personelinin çalma evkini krdn aktaran Dr. Seval, öyle konutu:

Salk çalanlarnn Ypranma Pay ile alakal düzenlemenin TBMMye getirilerek adaletli ekilde herhangi bir ayrtrc kstas gözetilmeden kanunlamasnn salanmas en önemli taleplerimizdendir. Hekimlerin ve yardmc salk personeli çalanlarnn emeklilie yansmayan ödemelerin emeklilik maalarmza yansmas için ilgili düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bahsi geçen emekli maalar günümüz artlarnda kesinlikle yeterli deildir. Bu adaletsizlik bir an önce sonlandrlmaldr.

RAPOR STEM

Toplum sal merkezi çalanlarnn herhangi bir amaca yönelik olmayan olaan d denetimlerini yldrma ve bask arac olarak kullanmasnn yasal olmadn dile getiren Dr. Sevilay Seval, bir mobbinge dönüen bu uygulamalardan vazgeçilmesini istedi. Denetimlerin bir bask arac olarak deil, sorunlarnn tespiti ve çözümüne ilikin bir araç olarak kullanlmasn isteyen Dr. Seval, öyle konutu:

Her kurum ve kurulu tarafndan olur olmadk sebeplerle, ne amaca hizmet ettii belli olmayan, bilimsel bir kurul kararna veya bilgiye dayanmayan, hukuksal hiçbir anlam ifade etmeyen her türlü rapor istemi bir düzene sokulmaldr. Dier bakanlklar ve kurumlar tarafndan oluturulan formlarla rapor talepleri Salk Bakanl tarafndan yaz ile uyarlarak ilgili mevzuatmzda belirlenmi rapor format dnda rapor isteminin önüne geçilmelidir. Hekimlere kaytl nüfus says göz önünde bulundurulduunda bir hekim ve bir aile sal çalannn altndan kalkmas mümkün olmayan i yükü ve çeitlilii azaltlmaldr.

Ana Sayfaya Git