Aile saadetimize ne oluyor?

Boşanmalar arttı, evlilikler azaldı, toplumsal dengesizlik "Aile saadetimize ne oldu" sorusunu gündeme taşırken, Söz Haber, sokağın nabzını tuttu.

Haberler 25.07.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜKin Türkiye genelinde yapt aratrmaya göre, boanma oranlar artarken evlilikler azalyor. Boanmalarn artmas ve evliliklerin azalmasnda çeitli faktörler rol oynarken, hayat pahall en göze çarpan nedeler arasnda hiç kukusuz ba çekiyor. Peki Diyarbakrl vatandalar bu konuda ne düünüyor? Diyarbakr Söz Gazetesi haber ekibi olarak görüüne bavurduumuz vatandalar unlar kaydetti:

PARA OLMAYINCA HUZUR DA OLMUYOR

Neval Ünal, Öncelikle herkesin psikolojisi çok bozuk.Hogörü,sayg,sevgi yok.Birde maddiyat sorunu var bunlarn yan sra.Bunlar olunca haliyle boanmalar artyor.Boanmalar artnca da bekar insanlar evlilikten uzaklayor.ahsen evlenmekten çok korkuyorum.Korkmamn sebeplerinden bir tanesi de anlaamamak.Evlenip alt ay sonra boanma var.Malum Güneydouda yayoruz,evlendi boand muhabbetti de dönüyor.Bunlardan dolay kimse evlenmeye cesaret edemiyor.Ha bide u var evlilikteki artlar.Bu yöre yöre deiir.Altn istenir,ev istenir tabi bunlardaki amaç evlenen kadn garantiye almak.Bana göre bu da garanti deil tabi ki.Evlenen her insan üç ay sonra altnlarn satp düün masraf vs ödemelere gidiyor zaten kalan bir ey de olmuyor.Geriye kalan ne oluyor huzur ve mutluluk ama bu da dediim gibi maddiyata dayal bir ey.Para olmaynca huzur da olmuyor bu da bir gerçek.Bundan bir krk elli sene evveline gidecek olursak o dönemlerde evlenenler fazla bir beklenti içinde deildi ve sayg,sevgi vard.Bir adam düünün her akam eve eli dolu gitsin bir akamda eli bo giderse ei huzursuzluk yaratacak kavga çkacak kavga çknca sayg bitecek sayg bitince de sevgi bitecek ve boanmaya varacak.

BATILILAMA çABASI

Murat çelik, Evlilik önemli bir müessese ancak günümüzde önemini yitiriyor. Bizim toplumumuzda da boanmalarn artp evliliin azalmasnn sebebi bence insanlarn yönünü batya çevirmesi ve batllamaya çalmas.Kendi kültürümüzden ,gelenek ve göreneklerimizden gittikçe uzaklayoruz.Evlenme aamasnda ailelerin çok artlar var ama ben hakl olarak deerlendiriyorum bu durumu.Sonuçta herkes kendi için en iyisini ister kim ister ki açlk sefalet içinde bir hayat sürmeyi.Aileler maddi istekler konusunda hakl bence.

YRM YIL BOYUNCA BRNE AIK KALAMAZSINIZ

Ali Budak, Evlilik olmazsa olmaz ama u dönemde önemini yitirmi diye düünüyorum.Eski zamanlardaki gibi deil.Annem babam yaklak elli be yllk evli ve mutlular.Annem ve babamda uan ak yok ama vefa var.Vefa olduu sürece bence her i yürür.Ak geçici bir ey çünkü yirmi yl boyunca birine ak kalamazsnz,sevgide her zaman olmayabilir ama sadakat ve vefa bakidir.çiftlere baktmz zaman güven duygusu yok kimse kimseye güvenmiyor.Ben evli olsaydm acaba eim imdi darda ne yapyor diye bir güvensizlik hissine kaplrdm ama buna da günümüz artlar zemin hazrlyor. Evlenen mutlu olun diyorlar bize ama istemeye gidildiinde öyle eyler isteniyor ki artk mutluluu brakn sürekli huzursuzluk çkyor.

BEKLENTLER MADD AçIDAN çOK FAZLA

Hediye Ik, nsanlar artk maddiyata çok fazla önem verdikleri için beklentileri maddi açdan çok fazla oluyor ve bunun yan sra d basklarda evlilii zorlatryor. Aile, çevre veya dardaki ilikiler evin içinde bir noktadan sonra sorun olmaya balyor ve böyle böyle ilikiler ypranp boanmaya kadar gidiyor. Elbette çözülebilir problemler ama insanlar çok fazla tahammülsüzletikleri için kimse kimseye taviz vermiyor.

BR KADININ EN BÜYÜK KORKUSU ALDATILMAK

Elif Barut, uan ki popüler kültürde kimsenin kimseye tahammüllü yok. Alttan alma diye bir ey kalmad bu sadece evlilikte deil her ey için geçerli. Sevgi bir yere kadar sürüyor.Kimse zora gelemiyor.Evli deilim ama evlilik beni korkutuyor nedeni ise sürekli haberlerde de gördüümüz aldatlma. Sürekli üçüncü kii korkusu bu ein sevgilisi de olabilir ailelerde olabilir. Bir kadnn en büyük korkusu aldatlmak.

Ana Sayfaya Git