Aile sayısı 70 oldu!

Kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aile sayısı 136'inci günde, Ergani ve Van'da kızları kaçırılan iki aile, eyleme katıldı. Aile sayısı 70 olurken, aileler çocuklarına kavuşmak istiyor.

Haberler 16.01.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacire Akarn yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evladna kavumas dier ailelere umut oldu. Evlatlarna kavumalarna ramen Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ederken, dün de iki aile katld. Aile says 70e yükselirken, HDP önündeki evlat nöbeti, 136inci gününe girdi.

VANDAN EYLEME KATILDI

2012 ylnda lise 1inci snf örencisiyken kaçrlan kz erima için bugün Vandan gelen Nazl Sancar, Diyarbakr HDP l Bakanl önündeki oturma eylemindeki yerini ald. 8 yldr kzndan haber alamadn anlatan anne Nazl Sancar, erimann arkadalar tarafndan evden gezmek amaçl götürüldüü daha sonra araca zorla bindirilerek kaçrldn söyledi. Sancar, 13 yandayd kzm. 8 yldr hiç haber almadm. Sa m ölü mü bilmiyorum. Kzm istiyorum. Lise 1inci snfa gidiyordu. Kzm zorla kaçrdlar, okul arkadalar kandrd onu. Onu darya gezmek için götürdüler. Arkadayd güvenerek evden çkt. Zorla arabaya koyup götürdüler. Ben kzm istiyorum. çok madurum. Kzm sana sesleniyorum; gel ben sadece seni istiyorum dedi.

ALE SAYISI 70 OLDU

Buarada, Diyarbakrn Ergani ilçesinde 2015te lisede okuduu srada terör örgütü tarafndan kaçrldn iddia ettii kz Songül Karaman (22) için HDP il binas önündeki oturma eylemine katlan Hatun Karaman, kznn PKKya katldn emniyet kaytlaryla örendiini söyledi. Karaman, Buradaki aileleri gördüm. Ben de geldim belki kzm döner diye. Kzm okuldan kaçrdlar. 5 yl oldu. Biz dedik beki birileri öldürmü. Biz bilmiyorduk böyle bir ey aklmzda yoktu. Sonra anladk ki daa kaçrlm. Emniyette, kzmn terör örgütüne katldn örendim. Gittikten sonra bir daha ne sesini duyduk ne de kendisini gördük. Kzm gel annen dayanamyor. Ben hastaym, baban kriz geçiriyor. Kzm gel. çok istiyorum gelmeni diye konutu.

Ana Sayfaya Git