Aile sayısı 76'ya çıktı

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, 150'inci günde oğlu Caner Erol (19) için Siirt'ten gelen Aysel Erol ile birlikte 76'ya yükseldi.

Haberler 30.01.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

4 ALE EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor.

SAYI 76YA YÜKSELD

Oturma eyleminin 149uncu gününde evlat nöbeti yapan aile says, 76ya yükseldi. Siirtin Baykan ilçesinde yaayan Aysel Erol, geçen yl Tekirdan çorlu ilçesindeki bir markette çalmaya gitmek için evden çkan ve bir daha kendisinden haber alnamayan olu Caner Erolun bulunmas için bugün oturma eylemine katld. Oluna kavumak için eyleme katlmaya karar verdiini söyleyen Erol, Caner, daha önce amcasnn yanna çorluya çalmaya gidiyordu. Orada markette çalyordu. Geçen yl yine çalmak için gitti. Daha sonra ondan haber alamadk. Biz de buraya olumuzu bulmaya geldik dedi.

Ana Sayfaya Git