Ailede iletişim kısa film yarışı

Diyanetten "Ailede İletişim" temalı fotoğraf ve animasyon kısa film yarışması

Haberler 08.09.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn aile konusunda toplumsal farkndaln artrlmasna yönelik Aile çi letiim temal ulusal fotoraf ve animasyon ksa film yarmas için bavurular balad.

Bakanlk tarafndan bu yl ikincisi düzenlenen ve Kovid-19 nedeniyle daha önce bir kez ertelenen yarmaya, 9 Ekim itibaryla 18 yan dolduranlar katlabilecek.

Eserler ve telif formu, 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 23.59a kadar wetransfer ile aile@diyanet.gov.tr adresine gönderilecek. Eser sahipleri birden fazla eser ile yarmaya katlabilecek, birden fazla eser ile yarmaya katld takdirde her bir eser için ayr bir telif formu dolduracak.

Fotoraf yarmasnda dijital tek mercek yanstma (DSLR) fotoraf makinesi ile çekilmi eserler deerlendirilecek. Animasyon ksa filmlerin süresi ise en az 40 saniye, en fazla 3 dakika olabilecek.

Animasyon ksa film kategorisinde birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 7 bin lira para ödülü verilecek yarmada, mansiyon ödülü ise 3 bin lira olarak belirlendi. Fotoraf yarmasnda tek mercek yanstma dalnda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ve mansiyon ödülü 1000 lira olarak açkland. Fotoraf sergileme bedeli ise 300 lira olarak belirlendi.

Yarmann sonuçlarnn ekim ay içinde açklanmas bekleniyor. Sonuçlar, Diyanet leri Bakanlnn internet sitesinde ilan edilecek, ödül ve sergileme hakk kazanan katlmclar telefon veya e-posta yoluyla bilgilendirilecek.

- Türk milletinin en kuvvetli kalesi ve en güçlü yönü ailedir

Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, AA muhabirine yapt açklamada, Türk milletinin en kuvvetli kalesi ve en güçlü yönünün aile olduunu belirtti.

Türkiye genelinde 400ü akn Aile ve Dini Rehberlik Bürolar ile ailedeki sorunlara yönelik özellikle dini rehberlik çalmas yaptklarn aktaran Albayrak, bu sorunlara yönelik ulusal ve bölgesel irat stratejisi belirlediklerini de söyledi.

Albayrak, Kovid-19 salgn sürecinde uzun zaman evde kalnmas nedeniyle aile bireyleri arasnda iletiimde sknt yaanabildiine iaret ederek bu konuda bilgilendirmek amacyla Diyanet TV ekranlarnda manevi rehberlik programlar yapldn ifade etti.

- Kovid-19 salgn sürecinde aile içi iletiim konusu önemli

Aile konusunda sevgi, sayg, sadakat ve samimiyet kavramlarn gündeme getirdiklerini ancak Kovid-19 salgn sürecinde aile içi iletiim konusunun önem tadn söyleyen Albayrak, unlar kaydetti:

ncitmemek son derece hassas bir konudur. nsan çok duyarl olabilir ama incinmemek, krld halde kar tarafa bunu belli etmemek ve iletiimi devam ettirmek önemli. Aile içi iletiimin özellikle Kovid-19 salgn sürecinde önemli olduunu vatandalara sosyal medya ve dier mecralar yoluyla anlatmak istiyoruz. Bu yarmayla ayn zamanda adalet ve merhametin davran modellerini görünür klmak istiyoruz.

- Amacmz ailenin kurulmas, korunmas ve kuvvetlenmesi

Albayrak, yarmada dereceye giren eserlerin önemli bir hafta kapsamnda etkinlik veya programda sergileneceini bildirerek sözlerini öyle sürdürdü:

Malum Aile ve Dini Rehberlik Daire Bakanlmzn çalmalarnda ailenin kurulmas, korunmas ve kuvvetlenmesi eklinde 3K ile formül ettiimiz bir amacmz var. Ayn mantkla unu kullanyoruz; rmaklar, nehirler, denizler küçük pnarlarla balar. Pnarlarla beraber çaylar, rmaklar, denizler oluur. Biz milletin kök hücresinin, suyunun, pnarnn bann aile olduunu düünüyoruz. Eer suyun, pnarn ba çok iyi korunursa millet çok daha güçlü hale gelecektir. Toplumun beii ailedir. Aile temeli ne kadar salam temeller üzerine kurulursa, o salam temeller korunursa o temeller salam oldukça üst çat neticede milleti oluturacaktr ve o da varln devam ettirecektir.

Ana Sayfaya Git