Ailedeki ihmal toplumu yıkar

Diyarbakırda, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Aile" başlıklı konferans düzenlendi.

Haberler 14.11.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezindeki etkinlik, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, yapt konumada, Mevlid-i Nebi etkinliine katlmaktan mutlu olduunu belirterek, peygamberin hayatnn iyi ekilde anlalmas sayesinde insanlar arasnda kardeliin tesis edilebileceini söyledi.

Peygamberin hayatnn her yönüyle anlalmasnn önemli olduunu vurgulayan Güzelolu, bir yetim olarak dünyaya gelen Hz. Muhammedin, hayat boyunca kendisi için deil, ümmeti için sürekli hassasiyet ve hayatnn her alannda aile kavramnn en zirvesini sergilediini ifade etti.

Güzelolu, öyle konutu:

Bugün insanln yaad bütün buhran ve skntlarn çözümünde, hayatyla çözüm olan bir peygamber. Bizim en büyük mesuliyetimiz ve mecburiyetimiz, ümmet olarak Onu en güzel ekilde anlamaktr. Ailedeki ihmal, bütün bir topluma sirayet eder. çok büyük ar maliyetler getirir. Bir evladn yitirilmesi; bir gelecein, ömür boyu deil kyamete kadar sadaka-i cariye olacak, hayrla anlmamza vesile olacak bir büyük zenginliin yok olmas ve kaybedilmesi demektir. Huzuru ailede bulamayann hiçbir yerde bulmas mümkün deildir. Bugün karlatmz ne kadar buhran ve sorun varsa sünnetin ihmal edilmesindendir.

- Hayat inanlar için en güzel örnektir

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr da ailenin önemini anlatarak, Hz. Muhammedin hayatndan örnekler verdi.

Diyanet leri Bakanl Dini Yaynlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ise peygamberi anlamaya çalmann önemli olduunu vurgulayarak, Peygamber Efendimizin hayat inanlar için en güzel örnektir. Onun aile hayat, ailesinin içerisinde ortaya koyduu davranlar da her birimizin ders almas gereken deerlerdir. ifadelerini kulland.

Etkinlie, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Yeniehir lçe Kaymakam Murat Beikçi de katld.

Ana Sayfaya Git