Aileler arasındaki husumet barış yemeğiyle son buldu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir araya gelen husumetli iki aile, düzenlenen barış yemeğinde aralarındaki husumete son verdi.

Haberler 13.09.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adilcevaz ilçesine bal Aydnlar beldesinde yaayan Kele ailesi ve Arda yaayan Uur ailesi arasnda bir süredir devam eden husumet, eski Devlet Bakan Cemil Erhan, Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy, eski Aydnlar beldesi Belediye Bakan Mecit Özçalml ve kanaat önderlerinden Veli çokyamann giriimleri sonucunda düzenlenen bar yemeiyle sona erdi. Yaklak bin kiinin katld bar yemeinde husumetli aileler, Adilcevazda bulunan su kaya tesisinde bir araya geldi. Katlmn yüksek olduu bar yemeinde yaplan dualar sonrasnda tokalaan aile üyeleri hep beraber yemek yedi.

ALELER BARI EL SIKTI

Programda ksa bir konuma yapan eski Devlet Bakan Cemil Erhan, Bir daha böyle olaylarn olmamas en büyük temennimizdir. Her iki tarafta dünyann en güzel örneini göstererek kucaklatlar. Her iki ailemize ve yaanan üzücü olayn daha büyük aclara yol açmamas, herkesi üzecek sonuçlara tanmamas için gayret gösteren herkese teekkür ediyorum dedi.

kAN DAVASINA SON VERLD

Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy ise aileler arasndaki husumetin giderilmesi gerektiini ifade ederek, nancmz açsndan en büyük hayrlardan biri krgn ve dargn olanlar bartrmaktr. Keke bu aclar ve yanllar yaanmasayd. Ancak bize düen görev bunlar büyütmemek, öteye tamamaktr. Yaanan olay daha büyük aclara ve telafisi imkansz olaylara neden olmadan güzel bir ekilde barla sonuçland. Husumetli aileler arasnda gerçekleen bar töreni bizleri çok sevindirdi. nallah bundan sonra bu tür olaylar olmaz. Ne olursa olsun insanlar arasnda sevgi ve saygnn devam etmesi kanaatindeyim. Bu güzel kucaklamadan dolay Uur ve Kele ailelerinin yan sra bu güzel tablonun olumasnda emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi.

Husumetin son bulduu yemee eski Devlet Bakan Cemil Erhan, Adilcevaz Kaymakam Tunahan çil, Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy, lçe Jandarma Komutan Binba Sava Dalgç, AK Parti lçe Bakan A. Hamdi Tutçu, stanbul Kars-Ardahan-Idr Dernekleri Bakan Gürbüz Erefolu, stanbul Arllar Dernek Bakan Abdullah Sayan, kanaat önderleri ile Uur ve Kele aileleri katld.

Ana Sayfaya Git