Aileler dikkat

Aileler çocuklarının bağımlı olduğunu 2 yıl sonra fark ediyor.

Haberler 02.11.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UYUTURUCU madde kullanm ve zararlaryla ilgili 1994 ylndan bu yana verdii 876 seminerde yaklak 500 bin kiiye ulaan emekli polis, baml danman ve adli biliim uzman sa Altun, ailelerin çocuklarnn baml olduunu en az 2 yl sonra fark edebildiini belirterek, çünkü çocuklarna konduramyorlar dedi.

30 yl emniyet tekilatnda görev yaptktan sonra emekli olan baml danman ve adli biliim uzman sa Altun, uyuturucu mafyasnn hedefinde gençlerin yer aldn belirtti. Suç örgütlerinin 18 yandan küçük çocuklar kullandn aktaran sa Altun, çünkü bunlarn cezai ehliyeti yok. Bu çocuklar kolayca etki altnda kaldndan kolayca suç unsurlarna bulaabiliyor dedi.

Bonzai, flakka gibi uyuturucu haplarn artk daha kolay ulalabilir olduunu kaydeden Altun, aileleri uyard. Gençlerin sosyal medya üzerinden birbirine ulatn ve birbirlerini baml yaptklarn anlatan Altun, lk maddeyi ücretsiz vermek suretiyle baml yaplyor çocuklar. Ergenlik dönemi merak ve arayn en üst seviyede olduu dönem. Bu süreci takip eden uyuturucu sektörü milyar dolarlarn döndüü bu piyasada her sene piyasaya yeni maddeler sürüyor. Sosyal medya ve internetin de etkisiyle bu maddelere ulamak basitleiyor diye konutu.

BONZANN TARF NTERNETTE VAR

Madde bamll ve adli biliim alannda 5 kitap yazan Altun, sözlerini öyle sürdürdü:

Bonzai en ucuz uyuturucu hap. Sadece 3 TL. Ve ne yazk ki günümüzde çocuklar bonzaiyi kendileri üretir hale geldi, çünkü internette bunun tarifi var. Polis ilgili sosyal medya hesabn engelliyor ama ertesi gün baka isimler altnda yeni hesaplar açlyor. Son dönemde flakka çkt. Kimyasal bir sentetik uyarc olan flakka, görünüm olarak tuz tanelerine benziyor. Kalp hznda art yaptndan kalp krizine de yol açyor. Madde alndktan sonra halüsinasyon görmeye balayan kullanc saldrganlk, acya duyarszlk, halüsinasyona bal ar güçlü, bilinç kayb ve duygu durum bozukluu gibi davranlar içine girebiliyor. Böbreklerde kalc hasar brakan flakka beyinde kalc hasar brakp ilk defa kullanan baz gençlerde öldürücü olabiliyor.

NTERNETTE 701 SAYFADA UYUTURUCU SATII YAPILDIINI TESPT ETTM

Günümüzde çocuklarn internetle büyüdüüne dikkat çeken Altun, nternet bir anlamda soka eve getirmek demek. Uyuturucu maddelerin pazarland alan sosyal medya. Ailelerin bu konuda çok dikkatli olmas gerekiyor. Baml aileleri çocuklarnn baml olduunu en az 2 yl sonra fark edebiliyor. Nedeni ise çocuklarna uyuturucuyu yaktramyorlar. Sosyal medyada benim tespit edebildiim 701 sayfada uyuturucu madde sat gerçekletiriliyor. Bamllkla mücadelede önleme çalmalar tedavi etmekten daha kolaydr diye konutu.

Ana Sayfaya Git