Aileler direniyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 51. gününde.

Haberler 23.10.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemi, 51. gününe girdi.

Diyarbakrda anne Hacire Akar, daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austosta, sorumlu tuttuu HDPnin il binas binas önünde oturma eylemi balatt.

Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavutu. Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan, yürei evladna duyduu özlemle yanan dier annelere de örnek oldu.

Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine katlan ailelerin says her geçen gün artt. Partinin il binas önünde gün boyu bekleyilerini sürdüren annelerin oturma eylemine destek ziyaretleri, Türkiyenin her ilinden sürüyor.

Bata çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere, ehit aileleri, siyasetçiler, sanatçlar, gazeteciler, yazarlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, toplumun her kesiminden vatandalar aileleri ziyaret ederek, aclarn paylat, desteklerini bildirdi.

HDPlilerin tehdit ve hakaretlerine ramen evlatlarna kavuma özlemiyle eylemlerinden vazgeçmeyen aileler, yamur altnda da olsa evlat nöbetine devam ediyor.

- On yl da olsa gitmem

Oturma eylemine 6 Eylülde katlan annelerden Mevlüde Üçda, 1 Haziran 2015ten bu yana haber alamad olu Ramazan Üçda için eyleme dahil olduunu belirterek, sadece evladn istediini söyledi.

HDPlilerin kendilerine hakaret ettiini ifade eden Üçda, Evladm onlarn elinde. Evladm almadan gitmem. 1 yl da 10 yl da olsa gitmem. Yamur, kar, ta da yasa buradan ayrlmayacam. Son kii dahi kalsam, evladm almadan buradan gitmeyeceim. Olum zararszd, namazndayd, siyasetle ilgisi yoktu. diye konutu.

Üçda, olunun elinin kalem tuttuunu, onu ailesine ve devletine hayrl bir evlat olarak yetitirdiini dile getirerek, Niçin onlarn evlatlar Avrupada, niçin benim evladm dada? Bu Kürt-Türk meselesi deil. Kuran tutan eller hayatta bir kiiyi öldürebilir mi? Hangi yürek buna dayanr? dedi.

4 çocuunu evde brakarak eyleme katldn anlatan Üçda, 2015ten bu yana bu zulmü ve acy yaadn aktard.

Üçda, öyle konutu:

Evladm için buradaym. Mal mülk için gelmiyoruz. Koltuk peinde deilim. Evladm onlardan alana kadar gitmeyeceim. En azndan evladm gelmese bile dier gençlerin gitmesini engelleyeceiz. Onlar bari kurtulsun.

- Olum, sesimi duyuyorsan gel, devlete, adalete teslim ol

stanbuldan 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için Diyarbakra gelen anne mmihan Nilifrka da, HDP il binas önünde bir aydr oturma eylemi yaptn söyledi.

Oluna kavuuncaya kadar eylemi sürdüreceini anlatan Nilifrka, Olum, sesimi duyuyorsan gel, devlete, adalete teslim ol. Olum seni bekliyoruz, seni çok seviyoruz. ifadelerini kulland.

Nilifrka, olunu çok özlediini dile getirerek, ailece perian olduklarn kaydetti.

HDP evlatlarmz kaçrd, evlatlarmz bize versinler. Oturmaya devam edecek, evlatlarmz bekleyeceiz. diyen Nilifrka, eylemlerini sürdürmede kararl olduklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git