Aileler kavuştu

Güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu bir aile daha evladına kavuştu.

Haberler 10.03.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan bir aile daha güvenlik güçlerinin ikna çalmas sonucu evladna kavutu.

Ailelerin de desteiyle yürütülen ikna çalmalar sonucu teröristler, örgütleri PKKdan kaçp teslim olmaya devam ediyor.

rnak ve anlurfa Jandarma Komutanlklarnn ikna çalmas sonucu önceki gün teslim olan Tekoin Açar (27), Diyarbakrda evlat nöbeti tutan annesiyle buluturuldu. l Jandarma Komutanlndaki bulumada 5 yl aradan sonra ilk kez kzyla kucaklaan Naime Dalm duygulu anlar yaad. Kzna sarlan anne, sevinç gözyalar döktü.

Hastanede çocuuyla bulutu

Öte yandan, Haim Açar, tedavisi için anlurfa Devlet Hastanesine kaldrld. Açar, tedavisinin sürdüü hastanede babasyla bir araya geldi.

- Evladna kavuan aile says 13e yükseldi

Anne Hacire Akarn ardndan Hatice Ceylan 4 yl önce daa kaçrlan oluna, Hüsniye Kaya kzna, babaanne Halime Kadran torununa, baba Metin Açan oluna, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu 5 yllk hasretin ardndan oullarna, anne Gevriye Ayhan kzna, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yllk özlemden sonra güvenlik güçlerine teslim olan oluna, anne Muhteber Birlik 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan oluna, anne Cahide Alkan oluna, anne ahize Altnkaynak kzna kavumutu.

Dün Haim Açar ve Tekoin Açarn da güvenlik güçlerine teslim olmasyla Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladna kavuanlarn says 13e yükseldi.

Ana Sayfaya Git