Aileler o bölgede

HAKKARİ'de 2016 yılında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın (24) annesi Bağdagül Bozkurt ile Piyade Uzman Onbaşı Orçun Kubat'ın (27) anne ve babası, çocuklarının görev yaptığı üs bölgesini ziyaret etti.

Haberler 27.07.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede; 2016 ylnda Hakkaride ehit düen Piyade Uzman çavu Tunahan Kartal ile Piyade Uzman Onba Orçun Kubatn anne ve babasnn çocuklarnn görev yapt üs bölgesini ziyaret ettii bildirildi. Açklamada, her iki ailenin de evlatlarnn silah arkadalar tarafndan arland ve ailelerin çocuklarnn dinlendii kouunda, nöbet bekledii mevzide, yemek yedii yemekhanede zaman geçirme frsat bulduu belirtildi.

GÖREV BÖLGELERN GEZDLER

Açklamada her iki ehidin hikayesine de yer verildi. ehit Uzman çavu Tunahan Kartaln yürei vatan sevdasyla dolu bir Türk askeri olduu ve annesinden habersiz girdii uzman çavuluk snavn kazand anlatld. Ayrca, ehit Kartaln en büyük hayalinin sevdii kz ile evlenmek ve onu tek bana büyük fedakrlklarla büyüten annesine bir ev almak olduu bildirildi.

Uzman Onba Orçun Kubatn ise düün hazrl yaparken ehit olduu ve doum yeri Adana ile memleketi Malatyada bulunan iki okulda adnn yaamaya devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git