Aileler sevindi

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının imzaladığı protokol ile Türkiye'de SSPE hastalarına aylık bağlanması ile ilgili çalışma aileleri sevindirdi.

Haberler 16.01.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn imzalad protokol ile Türkiyede SSPE hastalarna aylk balanmas ile ilgili yeni düzenleme aileleri sevindirdi. Diyarbakrda 16 yldr SSPE hastas olan kz için mücadele veren bu kapsamda SSPE hastas aileleri bir araya toplayarak dernek altnda kuran SSPE Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Ercan Akto, yaplan düzenlemeyi olumlu bulduklarn kaydetti. Nakdi yardm ve aylk balanmasnn aileler bir nebze olsun yüklerini hafifleteceini vurgulayan Akto, tüm üyelerine ve SSPE hastas çocuklar olan ailelere bulunduklar illerde bulunan Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarna bavuru yapma çarsnda bulundu.

Düzenlemeden dolay teekkür ediyorum

Kznn hastalndan dolay ilçeden Diyarbakra tandn ifade eden Akto, 16 yldr SSPE hastasdr kzm ve 21 yandadr. Köyde yaadmzda fizik tedavi görmüyordu ondan dolay Diyarbakra tandk. Onun hastalndan dolay Diyarbakr dna çkmyoruz. Diyebilirim ki SSPE hastas çocuu olan ailelerin sayesinde hasta bakm ücreti çkt. Aylk balanmas iyi bir ey. En azndan bir katkdr ama bizim temennimiz bu deildi. Temennimiz sadece SSPE hastalar deil, buna benzer ailelerin bir ferdini istihdam etmek. Ben 16 yldr emek veriyorum imdi yaplacak katk nihayetinde snr bellidir. Bundan yararlanan bütün hastalar adna teekkür ediyorum dedi.

SSPE hastas çocuklar olan ailelere çarda bulunan Akto, unlar söyledi: Herkes bal bulunduklar ilçelere bavursunlar. Bizim duyan herkes lütfen komusuna, akrabasna, dostuna bu konuyu iletsin. Aileler madur olmasnlar en azndan ksa dönem de olsa Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna bavuru yapsnlar.

Ana Sayfaya Git