Ailelere şefkat eli

Kayapınar Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, eşleri tarafından terk edilen iki işsize belediyede istihdam sağladı.

Haberler 06.02.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan Mustafa Klç, ilçede yaayan yoksul aileleri tespit ederek, onlara çeitli yardmlarda bulunuyor. Klç, eleri tarafndan terk edilen yardma muhtaç biri kadn iki kiiyi belediyede ie ald. Bununla yetinmeyen Klç, söz konusu aileleri evinde ziyaret ederek çocuklarna hediye verdi.

Klç, yoksul vatandalarn yaad skntlar tespit etmek ve onlara destek olmak amacyla sk sk aile ziyaretlerinde bulunduklarn söyledi.

Ziyaretlerinde baz ailelerin durumunun çok kötü olduunu gördüünü belirten Klç, öyle devam etti:

Bir aileyi ziyaret ettiimde içler acs bir halde olduklarn gördüm. Biri özürlü 2 kz çocuu olan bir anneydi. Baba terk edip gittii için aile perian durumdayd. Dier bir ailemizi ziyaret ettiimde bir babann tek bana iki çocuuna baktn görünce çok duygulandm. Anneleri tarafndan terk edilen bu çocuklara sahip çkmay kararlatrdk.

- Bu aclara ortak olmak zorundayz

Daha önce terör örgütüyle ilikili olduu için i akitlerine son verilen personelin yerine alnacaklarda yoksullara öncelik verdiklerini ifade eden Klç, öyle devam etti:

Belediye makamna girerken 7 yanda bir çocuk belediye giriinde bekliyordu. Elinden tutup makama götürdüm. çocua baban ne i yapyor diye sorduumda Babam yok deyince resmen ykldm. Annesi gözyalar içerisinde belediyeye geldi. Hepimiz insanz, bu aclara ortak olmak zorundayz. Toplumun bu tür acl kesimlerine de destek olmak zorundayz.

Klç, toplumda dezavantajl kesimlere eilmek gerektiini, vicdanen bu tür çalmalarn içerisinde bulunmak istediini kaydetti.

e balayanlarn çocuklarn da sevindirdiklerini anlatan Klç, sosyal belediyecilii ön plana çkararak dezavantajl kesimlere ulamaya çaltklarna dikkati çekti.

Klç, Elimizden geldii kadar vatandalarmza destek olmaya çalyoruz. Belediyenin bütün imkanlarn vatandalarmza sunmaya gayret edeceiz. Diyarbakrl fakir insanlarn umudu olmaya devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Yoksulluun çok zor bir imtihan olduunu, kendisinin de yoksul bir aileden geldiini dile getiren Klç, ortaokuldan liseye kadar okula 10 kilometre yürüyerek gidip geldiini, o aclar çok iyi bildiini, bu nedenle vatandalarn aclarn paylamaya devam edeceini vurgulad.

- sahibi olanlar mutlu

Kocasnn 5 yl önce kendisini terk ettiini belirten 2 çocuk annesi Sevdet Yüce de Bakan Klça i verdii için teekkür etti.

çocuklaryla çok zor günler geçirdiini anlatan Yüce, Allah belediye bakanndan raz olsun ve nisan yamuru gibi rabbim onlara da versin. Yeni bakanmz bizim için her ey ifade ediyor. nallah hem bu dünyada hem de öbür dünyada bu koltuklara onlar oturur. Hak etmiler ki bu seviyeye gelmiler. eklinde konutu.

Eskiden belediyeye geliyorduk en küçük skntmz bile gidermiyordu. Bugünden sonra daha güzel günler olur inallah. Devletin efkat eli artk bizlere uzanyor. Bizlere bu iyilii yapanlardan Allah raz olsun. diyen Yüce, önceki yönetim srasnda sürekli belediye bavurduunu, ancak hep olumsuz yant aldn söyledi.

Annesine i imkan, kendisine bisiklet ve çeitli hediyeler veren Bakan Klça teekkür eden 7 yandaki Emrecan Yüce, ilk defa bir bisiklete kavuma mutluluu yaad.

- Harika bir frsat

Einin iki çocuuyla kendisini terk ettiini, çocuklarna hem babalk hem de annelik yaptn belirten Serkan Kaya da i talep ettiinde Klçn kendisine bir baba bir efkatiyle yaklatn aktard.

Klçn evine gelip çocuklarna çeitli hediyeler verdiini, çocuklarnn çok mutlu olduunu kaydeden Kaya, öyle konutu:

Allah en bata devletimi sonra da bakanm bamzdan ayrmasn. Bir belediye bakannn evime gelmesi ve çocuklarmla ilgilenmesi benim için büyük bir onur ve ereftir. Eskiye kyasla baktmz zaman gerçekten de böyle insanlarn var olmas harika bir frsat. Allah bakanmz bamzdan eksik etmesin.

Kznn sara hastas olduunu, devaml bayld için okula gönderemediini ifade eden Kaya, ie girmesinin çocuklarn da çok sevindirdiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git