Aileleri buluşturdu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Diyarbakır İl Temsilcisi Özlem Vuran, "Kadın sorunlarını ele almak ve kadınları kötülüklerden korumak için uygun politikalar üretmek istiyoruz." dedi.

Haberler 08.03.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KADEM l Temsilciliince, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla düzenlenen etkinlikte, çiftçi, muhtar, engelli sporcu ve ehit yaknlar gibi toplumun çeitli kesimlerinden ve sektörlerden kadnlar bir araya geldi.

Sayg duruu ve stiklal Mar ile balayan etkinlik Kuran- Kerim tilaveti ve ehitler için okunan dualarla devam etti. Etkinlikte Diyarbakrl air Nesrin Erdomuun Sezai Karakoçun ve kendi iirlerini okudu.

Etkinlikte konuan KADEM l Temsilcisi Özlem Vuran, süreç içerisinde kadnlarn toplumsal hayatna katlm için güzel projelerin hayata geçirildiini söyledi.

Kadn meselelerini devletle el ele tartabilecei platformlara ihtiyaç olduunu gören ve kadn haklarna insan haklar açsndan baklmas gerektiini düünen bir dernek olduklarn anlatan Vuran, dernein 30 ilde temsilcilii bulunduunu belirtti.

- Her alanda kadnlara ihtiyaç vardr

Vuran, toplumun her kesiminden kadnlar bir araya getirmeyi amaç edindiklerini dile getirerek tek tip kadn modeli istemediklerini ifade etti. Demokrasinin olmad bir toplumda kalknma ve ilerlemeden bahsedilemeyeceine iaret eden Vuran, demokrasinin gelitirilmesi için kadnlara ihtiyaç olduunu vurgulad.

Vuran, öyle konutu:

Sorunlarn çözümünde ve her alanda kadnlara ihtiyaç vardr. Kadnlarla yola çkarak güzel admlar atmak istiyoruz. Kadn, adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur. Kadn, hayatn ana damardr, insanln devam için olmazsa olmazdr. En büyük mutluluklarn arkasndaki kahramanlar kadndr. nsan olmann meselesidir. ehit tabutuna sarlm, gözya döken ehit annesidir. Kurtulu Savanda bebei srtnda mermi tayandr. Kadn sorunlarn ele almak ve kadnlar kötülüklerden korumak için uygun politikalar üretmek istiyoruz. Kadnn toplumda hak ettii yere gelmesini arzuluyoruz.

Etkinlie, Vali Hasan Basri Güzelolunun ei Aye Güzelolu, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann ei Lütfiye Atilla da katld.

Ana Sayfaya Git