Ailenin dramı!

Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesinde yaşayan 5 çocuklu Şükrü ve Meliha Gül çiftinin en büyük ve en küçük çocuklarının cinsiyeti dıştan göründüğü gibi değil. Kız dedikleri çocuklarının ultrason sonucunda erkek olduğunu öğrenen aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 08.07.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Karacada Kürtepe Mahallesinde yaayan Gül çiftinin en büyük çocuklar olan 7 yl önce Tuba dünyaya geldi. Bir süre sonra çocuklarnn idrarn yapamadn ve genital bölgede ilik olutuunu fark eden aile bunun üzerine çocuklarn Siverek Devlet Hastanesine götürerek muayene ettirdi. Yaplan muayene ve tetkiklerde çocuklarnn kz deil, erkek olduunu örenen aile oke oldu. Henüz 1 aylk olan Fatmann da ayn durumda olduu belirlendi.

YARDIM BEKLYORLAR

Aile bunun üzerine Diyarbakrda hastaneye yönlendirildi. Aile Diyarbakrda da doktorlarn yapt inceleme sonucunda çocuun kz olmadn, erkek olduunu ve stanbulda müdahale yaplmasn örendi. Baba ükrü Gül, elindeki birikimle 2 çocuunu stanbula götürüp getirip tedavi olmas için uratn, ama eldeki birikim bitince ve bir sonuca varamaynca öylece brakp çocuklarn kz gibi yetitirmeye devam ettiini söyledi.

Daha sonra dünyaya gelen 5inci çocuu olan 1 aylk Fatmann da ayn durumda olduunu ve doktorlarn yapm olduklar ultrason sonucuna göre kz olarak örendikleri çocuklarnn erkek olduu ve ameliyatla erkek olabileceini örenen aile 7 yanda olan ilk çocuklar Tuba ve 1 aylk olan çocuklar Fatma için yetkililerden yardm beklediklerini söyledi.

DITAN KIZDIR, çTEN ERKEK

Torunlarnn doum ve hastane süreçleriyle yakndan ilgilenen anneanne Nevin Karde, kznn sezaryenle hastanede doum yaptn söyledi. Durumu bilmediklerini, doktorlarn kendilerini taburcu edip eve geldiklerini belirten anneanne Karde, unlar ifade etti:

Eve geldik, evde ikinlik çkt 3 günden sonra. 40 günlük oldu kalktk Siverek Devlet Hastanesine götürdük. Orada doktorlar müdahale etti. Dediler, böyle bir durum var bizi Diyarbakra sevk ettiler direkt. Biz Diyarbakra gittik. Dtan kzdr, içten erkek gözüküyor. Diyarbakra götürüp getirdik. Daha sonra stanbula götürüp getirdik. Maddi durum yoktu, 2 yl gezdirdiler bir sonuç çkmaynca ilgilenmekten vazgeçtiler. 2 yana kadar ilgilendik, babas edemeyince vazgeçti. Büyüü 7 yandadr, yeni bebekleri oldu. O da Diyarbakrda annesi yine sezaryenle doum yapt.

2 YIL TEDAV çN URATI

çocuk doktoruna gösterdik. Baktk bu da ayn büyük çocuu gibidir. Doktor hanma dedim, hocam böyle bir durum vardr. Ultrasona gittik, kz olduunu söyledik ama çkan sonuç erkek olduunu gösteriyor. Orada yine çocuu yatrdk, bizden aldlar. Orada bir hafta yatrdk, yine çardlar gidip çocuu getirdik. Ultrasona göre dtan kzdr, içi erkektir. Hoca öyle dedi bana. Biz isim brakmtk, bilmiyorduk böyle bir durum vardr. Hoca ameliyat olmasn söyledi. Babas götürdü getirdi, masraftan dolay yapamadlar öyle braktlar. 2 yl gezdirdi vazgeçti. Devletten yardm istiyoruz, yardmc olsunlar. 2 tane çocuu böyle günahtr, yazktr. çocuu okula gönderiyoruz, okuldakiler dalga geçiyorlar. Babas da çöp toplayarak, kat, karton toplayarak geçimlerini salamaya çalyor. 5 çocuk var, ailesi var, zorla geçiniyorlar. Bu çocuklar böyledir diye bir yere gidip çalamyor da.

Ana Sayfaya Git