Ailenin iknasıyla teslim oldu

Ailesi ve istihbarat unsurları ikna etti, YPG'li teslim oldu

Haberler 11.07.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Beytüebap nüfusuna kaytl olan ve 6 yldr PYD-YPG içerisinde faaliyet gösteren R.Ö. adl kadn militan, ailesinin ve istihbaratn devreye girmesi ile Suriye snrnda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Beytüebap nüfusuna kaytl olan ve 2012 ylndan ber Suriyede YPG içerisinde faaliyet gösteren Farain kod adl R.Ö., ailesi ve rnak l Jandarma Komutanl stihbarat ubesinin devreye girmesi ile YPGden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdi.

ALES VE STHBARAT

Farain Kod adl teröristin ikna olmaya karar vermesinden ardndan gerekli tedbirleri aldktan sonra örgütten kaçt. YPGli militan akam saatlerinde stihbarat elemanlarnn kontrol ve nezaretnde Cizrede bulunan Katran Piyade karakolunun karsndaki Suriye topraklarndan tel örgülere gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

rnak Valiliinden konu ile ilgili yaplan yazl açklamada, PKK/PYD terör örgütünden kopmalarn devam ettii belirtilerek, 2012 ylnda PYD terör örgütüne katlan Beytüebap ilçesi nüfusuna kaytl 1995 doumlu Farain kod adl R.Ö.nün rnak il Jandarma Komutanl istihbarat unsurlarnn ikna çalmalar sonucu bugün güvenlik kuvvetlerine teslim olduu açkland.

Ana Sayfaya Git