Ailesi boşanan çocuğa icra memuru geldi

Baba, çocuğu annesine götürmek için gelen icra memurlarına tepki gösterdi.

Haberler 29.07.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zonguldakta yaayan 38 yandaki Ramazan Yldrm, 7 yandaki kzlar Z.Y.nin boand eine teslim edilmek üzere icra memurlar tarafndan alnmasn cep telefonuyla görüntüledi.

Pedagogun tutanaa Bu ekilde alnmas uygun deildir yazmasna ramen icra memurunun gitmemek için alayan kz kolundan tutarak polis aracna götürdüü anlarn çocuunun ve kendi psikolojisinde olumsuz etki braktn ifade eden Yldrm, çocuumun salkl bir ekilde alnmadn, uzmannda bunu dedii halde kzmn psikolojisi düünülmeyerek bu ekilde alnmasnn doru olmadn söyledim. Benim çocuum bir eya gibi alnd. çocuklar eya deil dedi.

Güvenlik görevlisi Ramazan Yldrm ile F.Y., 31 Maysta Zonguldak Aile Mahkemesinde iddetli geçimsizlik nedeniyle boand. Kzlar Z.Y.nin velayeti, mahkeme tarafndan babaya verildi. Anneye ise çocuunu her ayn belirli hafta sonlar ve Temmuz aynda bir ay almasna izin verildi. Temmuz aynn gelmesiyle birlikte anne F.Y., kzn almak istedi. Ancak Yldrmn iddiasna göre Z.Y. annesine gitmek istemedi. Durumu eski eine bildiren Ramazan Yldrm, birlikte vakit geçirerek çocuun psikolojisinde olumlu etki yapabileceklerini söyledi. Cep telefonu mesaj kaytlarnda bunu kabul eden F.Y., ei ve çocuuyla buluacaklar gün vazgeçerek gitmedi. F.Y., çocuunu kendisine gösterilmedii iddiasyla avukat araclyla Zonguldak Adliyesinde bulunan cra Müdürlüüne çocukla kiisel iliki kurulmas maddesi gerei çocuunun babasndan alnarak kendisine verilmesini talep etti.

BABA YAANANLARI KAYIT ALTINA ALDI

Talebi deerlendiren cra Müdürlüü, çocuu almak için yasa gerei polis ve pedagog eliinde önceki gün Ramazan Yldrmn evine gitti. Yldrm, çocuunun kuran kursunda olduunu söyledi. Bunun üzerine kuran kursuna giden ekipler, Z.Y.yi dar çkard. Baba Ramazan Yldrm, bu andan sonra yaananlar cep telefonuyla kayt altna ald. Küçük kz kendisiyle görüen pedagoga annesine gitmek istemediini söyledi. Pedagog, küçük kzla yapt görümenin ardndan tutulan tutanaa, Bu ekilde götürülmesi uygun deildir yazd. Annenin srar üzerine Z.Y.nin kolundan tutan icra memuru, alayan kz zorla polis aracna bindirdi. Kznn gitmek istememesine ramen zorla polis aracna bindirildii anlar kayt altna alan baba görüntülerde de, çocuum u anda zorla alnyor. Toplumdaki insan toplumdan uzaklatrmak için urayorlar. çocuumun psikolojisinde bir ey olursa, hepinizden ikayetçiyim. Mesuliyet size aittir. çocuumu zorla götürmeyin dedii duyuluyor.

KIZIM BUNU HAK ETMED

Ramazan Yldrm, çocuunun annesine göstermek istemedii eklindeki iddialar kabul etmediini söyledi. çocuunun, annesiyle ba kurmas ve birlikte sosyal faaliyetlerde bulunmak için mücadele ettiini, bunu da mesaj kaytlaryla belgelediini ifade eden Yldrm, öyle konutu:

Ben çocuum bu zor dönemi atlatmas için anne ve baba olarak ne yapmamz gerekiyorsa, yapmamz eime söyledim. Bunu kendisi biliyor. Daha önce kent merkezinde 45 dakika boyunca konutuk. çocukla arasndaki köprüyü onarmak için elimden geleni yapacam söyledim. Sonuçta o onun annesi ve ben babasym. çocuk için bir etkinlik yapacaktk. O da çocuunu koklayacak, sevecek. Bu duygusal ba kurmak için mücadele ettim. Sonraki görümeye gelmedi ve çocuu bana göstermiyorlar diye avukatna gitmi. Olay günü pedagog rapora çocuun gelmek istemediini yazd. çocuum orada alad. çocuumun salkl bir ekilde alnmadn, uzmann da bunu söyledii halde kzmn psikolojisi düünülmeyerek bu ekilde alnmasnn doru olmadn söyledim. Ben ahsen üzüldüm. çocuumun ve benim psikolojim olumsuz yönde etkilendi. Video çekerkenki halimi gelin bana sorun. Benim kzm bunu hak etmedi. çocuklar bu ekilde deil, oyun parknda olur, bir oyuncak getirirsin, konuursun sakin ortamda o ekilde alrsn. Benim çocuum karga tulumba bir eya gibi alnd. çocuklar eya deil diyerek tepki gösterdi.

BÖYLE OLMAMALI

Bu ekilde uygulamann çocuunun üzerinde brakt olumsuz etkiyi herkesin görmesi için videoyu çektiini ifade eden Yldrm, Yetkililerin, Cumhurbakanmzn ve bakanlarmzn bunu görmesini istiyorum. Burada bir yanllk var. Ben annesiyle aras düzelsin diye urayorum. u anda çocuuma hiçbir ekilde ulaamyorum. çocuum alayarak gitti. Beni al diyerek yalvard. çocuumu düünüyorum. Kaçak götürür gibi ho mu bu davranlar. çocuklar böyle madur olmasn. Böyle bir getirme kanunu yok. Kurbanlk koyun gibi, bir eya gibi yaka paça çocuk alnd. Pedagog orada müdahale etmesi lazm. Tamam, çocuk alnacak ama bu ekilde olmaz demesi lazm. Orada hiç müdahalede bulunmuyor. Annesi çocuun durumunu gördüü halde müdahale etmiyor. Böyle bir çocuk alm olmamal. Ben kimseye zorluk da çkarmadm. Burada çocuumun psikolojisi net görülüyor dedi.

Ana Sayfaya Git