Ailesine kavuştu

Mardin'de yaşayan S.Y., Diyarbakır HDP önündeki eylemden etkilenerek, 4 yıl önce terör örgütü tarafından kaçırılan oğluna kavuşmak için güvenlik güçlerinden yardım istedi. Anne S.Y.'nin, yardım talebi üzerine harekete geçen Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları bilgilendirme ve önleme faaliyetleriyle S.Y.nin oğlu H.Y.'nin teslim olmasını sağladı.

Haberler 02.01.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne 14 Aralk günü gelen S.Y., kendisiyle ayn durumumda olan HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan annelerden etkilendiini, 4 yldr görmedii evladna kavumak için yardm talebinde bulundu.

Terörle Mücadele ube Müdürlüü ile stihbarat ube Müdürlüü ekipleri, 16 Aralk günü yaptklar çalmayla H.Y. ile zor artlar altnda irtibat kurdu. H.Y.nin terör örgütü tarafndan zorla kaçrldn ve alkonulduunu kendisi gibi kaçrlan ve yannda bulunan Irak uyruklu C.K.nin de teslim olmak istediini güvenlik güçlerine bildirdi. Güvenlik önlemleri alnmasnn ardndan H.Y ve C.K. saat 13:00 sralarnda güvenli bir bölgede silahlaryla birlikte teslim alnd.

DUYGUSAL ANLAR YAANDI

Olunun teslim olduunu örenen anne S.Y., Mardin l Emniyet Müdürlüüne gelerek, olu H.Y. ile görütürüldü. Duygusal anlarn yaand görümede konuan H.Y., terör örgütünün kendisini çok farkl lanse ettiini, göz boyayarak, beyin ykama sürecinden sonra kandrlarak götürüldüünü söyledi. H.Y., örgüte katlm yapmadan önce kendisine söylenenlerle, örgüte kaldktan sonra gördüklerinin ayn olmadn, terör örgütü içerisinde kötü muameleye ve psikolojik basklara maruz kaldn anlatt. H.Y., terör örgütünün dardan anlatld gibi olmadn, kandrlarak daa götürülen gençlerin çok zor günler geçirdiini, devlet tarafndan Suriyenin kuzeyine yaplan harekatlar neticesinde terör örgütü içerisinde çözülmelerin baladn söyleyen H.Y., kaçmak isteyen birçok arkadann olduunu aktard. Terör örgütünün sürekli devlet aleyhine propaganda yaparak örgüt mensuplarnn teslim olmalarn engellemeye çaltn ifade eden H.Y., ancak kendisinin Türk polisine sndnda hiçbir kötü muameleyle karlamadn söyledi. H.Y., arkadalarnn korkmadan örgütten kaçarak devlete teslim olmas çarda bulundu. H.Y. Onlarda gelip ailelerine kavusunlar yanl yoldan dönsünler, zararn neresinden dönülürse kardr, burada uykusuzluk, açlk ve sürekli ölüm korkusu yok, yeter artk anneler alamasn dedi

Ana Sayfaya Git