AK Parti Sözcüsü Çelik: Kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım

AK Parti Sözcüsü Çelik, Emine Bulut cinayetine ilişkin "Özellikle kadına ve çocuğa dönük şiddete karşı yeri göğü inletmemiz lazım." dedi.

Haberler 24.08.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Krkkalede 38 yandaki Emine Bulutun eski ei tarafndan hunharca katledilmesine ilikin, Bugün kar karya kaldmz vahet, bütün hafzamz yeniden ayn acyla yüzletiren, bundan sonras için yapmamz gerekenler konusundaki hassasiyetimizin daha da artmasna bizi davet eden bir durum. dedi.

çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplants devam ederken, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu, sorular yantlad.

rnakn Silopi ilçesinde teröristlerle çkan çatmada ehit düen 3 askere Allahtan rahmet dileyen çelik, Türkiyenin terörle mücadelesi en hakl olduumuz konu olarak yüksek bir kabiliyetle devam ediyor. ehitlerimiz, bu ülkede onurlu bir hayat sürelim diye canlarn feda ediyor, onlara ebediyete kadar minnet duyacaz. diye konutu.

Bugünün çok üzücü olduunu vurgulayan çelik, Rahmetli Emine Bulutun hunharca katledilmesi karsnda milletçe derin bir üzüntü yayoruz. Bütün kadn cinayetleri ayn üzüntüyü oluturuyor. Konyada da bir cinayet gerçekleti. Bugün kar karya kaldmz vahet, bütün hafzamz yeniden ayn acyla yüzletiren, bundan sonras için yapmamz gerekenler konusundaki hassasiyetimizin daha da artmasna bizi davet eden bir durum. Bugün kar karya kalnan görüntünün milletimizde hakl infial yaratmas, bir annenin çocuunun gözleri önünde hayatn kaybetmesi üzüntü kayna. Sayn Cumhurbakanmz da bu konudaki hassasiyetlerinin altn çizdiler. ifadelerini kulland.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn Emine Bulut cinayetine müdahil olduunu anmsatan çelik, sözlerini öyle sürdürdü:

Siyaset kurumunun, Hükümetin müdahil olaca konular hususunda Aile Bakanlmz harekete geçmitir. Evladmz, Aile Bakanl yetkilileri, psikologlarn gözetiminde tandklarnn yanndadr. Bakanlmz konuya her aamada müdahil olacaktr. Bu katliam gerçekletiren ahsn en yüksek cezay almas hepimizin temennisidir. Burada sadece siyaset kurumunun, sadece Hükümetin alanna giren vazifelerinin çok ötesinde bir durumla kar karyayz.

Cumhurbakanmz da deindiler, rahmetli Emine Bulutun hayatn bu ekilde kaybetmesi kadar, bu ekilde hayatn kaybederken ona yardm etmek yerine birilerinin görüntü alma telana dümesi, seyirci olmas bunu çok çapl olarak ele almamz gerektiini gösteriyor. Orada bir insann hayatn kaybederken, birileri ona yardm etmek yerine görüntü alma iiyle uramak gibi bir duruma nasl düüyor? Bu topyekun deerlendirilmesi gereken bir konu.

Her türlü iddet reddedilmeli

Kadn cinayetlerinin önlenebilmesi için yasal düzenlemelerin ötesinde kültürel, ahlaki hassasiyetlerin de oluturulmas gerektiine deinen çelik, lk eitimden balayarak, yüksek düzeyde aile içerisinden balayarak toplumun her aamasnda bir konu haline getirilmesi gerekiyor. Üzerimize düen ne varsa, imdiye kadar önümüze gelen ne konu varsa bu konular hassasiyetle yerine getirdik. Bundan sonra da her türlü üstümüze düen vazifeyi yerine getirmeye hazrz. Bu büyük bir toplumsal yaradr. Her duyduumuz hadiseyle birlikte çok iddetli sarslyoruz. eklinde konutu.

çelik, bu konunun toplumsal düzeyde bir bilince, dirence, duyarlla, hassasiyete dönümesi gerektiini ifade etti.

Neet Ertan, Kadnlar insandr biz de insanoluyuz sözüne atfta bulunan çelik, yeni nesillerin bu bilinçle yetitirilmesi gerektiine dikkati çekti.

Her türlü iddet kültürünün dlanmas gerektiini kaydeden çelik, özellikle kadna ve çocua dönük her türlü iddetin toplumsal düzeyde ahlaki ve kültürel olarak mahkum edilmesinin en önemli meseleleri olduuna deindi.

Bu meselelerin sadece yasal düzenlemelerle çözülmediine dikkati çeken çelik, Birbirine parmak sallayarak, onu bunu suçlu ilan ederek çözülmüyor. Bu, hepimizin meselesidir. Hepimizin yarasdr. Medeni bir toplum hayatna yakmayan bir meseledir. Her türlü iddet reddedilmelidir. Ama kadna ve çocua dönük iddet olduunda, bunun binlerce kat misliyle reddedilmesi gerekir. dedi.

Vahet görüntülerinin yaylmas, bir baka vahettir

Cumhurbakan Erdoann da MKYKde bu konuya deindiini aktaran çelik, öyle devam etti:

Sosyal medyada, medyada bu görüntülerin bu ekilde yaylmas, toplumun dier kesimlerinin bilhassa çocuklarn, bundan nasl etkileneceinin iyi hesaba katlmas gerekiyor. Vahet görüntülerinin yaylmas, bir baka vahettir. iddet görüntülerinin yaylmas, bir baka tür iddettir. Sayn Cumhurbakanmz, bu konudaki hassasiyetlerini de ortaya koydular. Özellikle sosyal medyada bu vahet kültürüne kar nasl bir duyarllk oluturulabilir, nasl bir hassasiyet oluturulabilir öteden beri bunun altn çiziyorlar. Biz AK Parti olarak, MKYKmz, MYKmz olarak, bu konuda üstümüze düen yeni vazifeler varsa her türlü öneriye, i birliine açz.

Bu konunun partiler üstü mesele olarak görülmesi gerektiine iaret eden çelik ancak meselenin sadece partilerden ibaret olmadn anlatt.

Bu konunun toplumun tüm hücrelerini, zerrelerini, tüm bireylerini ilgilendiren bir mesele olduunu yineleyen çelik, konumasnda unlar kaydetti:

çok ac bir ekilde canmz yanyor. Maalesef üzerimize bu mesele bir kabus gibi çöktü. Bugün Emine Bulut ile sembolleen bütün bu cinayetlerde hayatn kaybedenlere rahmet diliyoruz. Tabii onlarn çocuklarna sahip çkmak gibi bir toplumsal vazifemiz var. Ama esas meselemizin bu tip iddet olaylarna, cinayetlere kar bir duvar örmek, bilinç oluturmak, tutum almak, aydnlardan belediyelere, sivil toplum örgütlerinden her birimize kadar büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Kullandmz dilden balayarak bu iddetten uzaklamak gerekiyor. Görüntülerin yaylmas, sosyal medyada kullanlmas, bunun bir tartma konusu haline getirilmesi, ayn ekilde böyle bir sonuç dourabiliyor. Bu konuda önümüzdeki dönemde yapabileceklerimiz konusunda daha çok çalmaya devam edeceiz. Daha çok i birlii alanlar üretmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git