AK Parti'li adayı öldürenlere müebbet istemi

Hakkari'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak'ın PKK'lı teröristlerce evinin balkonunda öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2 kişi ile yaşı küçük olduğu için soruşturması ayrı yürütülen şüpheli hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 01.03.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Hakkariden AK Parti 1. sra milletvekil aday olan Ahmet Budakn PKKllarca evinin balkonunda urad silahl saldr sonucu hayatn kaybetmesiyle ilgili tutuklu bulunan biri çocuk 3 üpheli hakknda ikier kez arlatrlm müebbet hapis cezas istendi.

Hakkari Cumhuriyet Basavcl, Budakn 14 Eylül 2016da evinin önünde PKKl teröristler tarafndan öldürülmesiyle ilgili soruturmay tamamlad.

Hakkari 1. Ar Ceza Mahkemesince kabul edileni iddianamede, sanklar S.T, E.Y ve suça sürüklenen çocuk M.ç. hakknda Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak ve tasarlayarak öldürme suçlarndan ikier kez arlatrlm müebbet hapis cezasyla cezalandrlmalar talep edildi.

ddianamede, AK Partiden milletvekili aday olan Budakn PKK tarafndan hedef gösterildii ve tehdit edildii belirtildi

üphelilerin, olay tarihinde PKK terör örgütünün talimatlar dorultusunda Budakn evinin yaknndaki kayann arkasna saklanarak uygun zaman kolladklar kaydedildii iddianamede, M.çnin gözcülük yapt, S.T. ile E.Ynin de balkona çkan Budak silahla ate ederek öldürdüüne yer verildi.

ddianamede, Y.Ö. isimli teröristin ifadesinde, üpheli S.Tnin sabotaj eitimi almak amacyla terör örgütüne katldn daha sonra emdinli ilçesine dönerek örgüt adna suikast ve sabotaj eylemleri gerçekletireceini kendisine söyledii belirtildi.

- Balkondaki babama ate ettiler

Budakn olu A. Budak da ifadesinde, olay günü kardeiyle evlerinin bahçesinde beklerken kayann arkasndan gelen iki kiinin balkondaki babasna doru komaya baladklarn, ellerindeki silahlarla ate ettikten sonra geldikleri yöne doru komaya baladklarn anlatt.

Görgü tanklarnn ifadelerine de yer verilen iddianamede, üphelilerin olay yerinden kaçarken kendilerini gören vatandalar da tehdit ettikleri vurguland.

ddianamede, olaya ilikin PKKnn yayn organlarnda yer alan haberlerde, Budakn terör örgütü tarafndan hedef alnd ve öldürülmesi talimatnn verildiinin anlald kaydedildi.

Ana Sayfaya Git