Ak Partiye saldırı

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde Ak Parti ilçe binası ve önündeki polis noktasına bir grup PKK'lı tarafından bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıdan sonra teröristler kaçarken, 3 polis yaralandı.

Haberler 01.11.2016 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesinde eski Devlet Hastanesi caddesinde bulunan Ak Parti ilçe binas ve önündeki polis notktasna önceki akam saat 21.50 sralarnda PKKl militanlarca silahl bomba atld, ardndan uzun namlulu silahlarla ate açld. Güvenlik kulubesinde bulunan polislerin annda karlk vermesiyle çatma çkt. Parti binasnda kimsenin bulunduu saldrda ksa süreli çatmann ardndan teröristler olay yerinde kaçarken, 3 polis memuru yaraland. Yaral polisler Kzltepe Devlet Hastanesinde tedavi altna alnrken, hayati tehlikelerinin bulunduu belirtildi. Güvenlik güçleri kaçanlarn yakalanmas için bölgede geni çapl operasyon balatt.

AK PART TEPK GÖSTERD

AK Parti Mardin l Bakan Muhmut Ali Dündar, bu saldrlarn siyaseti tehdit etmeye yönelik olduunu belirterek, Örgüt, siyasal alan boaltarak tekelci bir siyasi bir süreci balatmak istemektedir dedi. Saldrlarn AK Parti tekilatlarnn moralini bozma amnacn tadn kaydeden Dündar, unlar söyledi: Bu saldrlarn asl amacnn son dönemde özellikle siyaset alanlarn tehdit etmeye yönelik olduunu düünüyoruz. Örgüt, siyasal alan boaltarak tekelci bir siyasi bir süreci balatmak istemektedir. Ancak bizler AK Parti olarak, bütün tekilatlarmzla yaplan bütün bu saldrlara kar daha fazla alanda olup, vatandalarmzla saha çalmalarmz arttrmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git