Akbulut açığa alındı

HSK 2. Dairesi, Kovid-19 tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve "yasakların hukuki" olmadığını iddia eden Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'un, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Haberler 21.05.2021 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

anlurfann Viranehir Cumhuriyet Savcs Eyyüp Akbulut, koronavirüs tedbirlerine ilikin genelgelerle ilgili konutuu videoyu Esenlik Bildirisi balyla sosyal paylam sitesindeki hesabndan yaynlamasyla ilgili HSK müfettilerince hazrlanan ön raporu görüen HSK 2nci Dairesi; hakknda soruturma yaplan ilgilinin bulunduu hal üzere göreve devamnn yarg erkinin nüfuz ve itibarna zarar verecei kanaatine ulatndan oybirlii ile hakimler ve savclar kanununun 77nci maddesi gereince geçici olarak görevden uzaklatrlmasna karar verdi.

YASAKLAR HUKUKU DEL

Viranehir Cumhuriyet Savcs Akbulut, Esenlik Bildirisi balyla Türkiyedeki koronavirüs sürecinde atlan admlar ve yaynlanan genelgelerle ilgili açklamalar yapt videoyu, sosyal medya platformu YouTubedaki hesabndan yaynlad. Genelgeleri eletirdii videoda görevden alnmay göze aldn dile getiren Akbulut, A ikna timleri kurulup insanlar alanyor ve onay belgesi ad altnda bir belge imzalatlyor. Benim incelediklerimde biyotp sözlemesi, hasta haklar yönetmelii gibi mevzuatn öngördüü artlar salayan ibareler o metinlerde yer almyor. Bu metinler hukuken çöp. çünkü pek çok insann tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafndan giderilmezken, ortada soruturma açlmasn gerektirir pek çok iddia varken aydnlatlm rzann varlndan bahsedilemez. Ann prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmyorken, ortada aydnlatlm rza var, denemez. Cumhuriyet savcs bunlar ihbar kabul edip soruturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildii zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben iim gerei gerekli cesareti gösteriyorum diye konutu.

SAVCILAR KORKMAMALIDIR

Maskelerin içerii hakkndaki iddialarla ilgili TCKnn 185inci ve 187nci maddeleri kapsamnda resen soruturma balattn duyurarak, elinde bilgi olanlarn kendisine ulamasn isteyen Akbulut, kendisinin de ilgili kurumlara yaz yazp, delil toplamaya baladn söyledi. Akbulut, Ben Viranehirde görev yapyorum. Burada tedbirler batdaki kadar sk deil ve burada korkutulduumuz neticeler görülmüyor. Snrn dna çkn hiçbir tedbir yok, korkutulduumuz ekilde ölümler de meydana gelmiyor dedi.

DAR NCELEME BALATILMITI

28 dakikalk videoda savc kimlik kartn da gösteren Eyyüp Akbulutun açklamalar, sosyal medyada gündem oldu. Baz sosyal medya kullanclarnn da tepki gösterdii videonun ardndan anlurfa Valisi Abdullah Erin, konudan haberdar olduklarn ve idari inceleme balattklarn söyledi.

Esenlik Bildirisi balyla video yaymlayan Akbulut Bunlar söylediim için muhtemelen iimi kaybedeceim açklamas üzerine HSK Müfettilerince hazrlanan ön raporu görüen HSK 2nci Dairesi; hakknda soruturma yaplan ilgilinin bulunduu hal üzere göreve devamnn yarg erkinin nüfuz ve itibarna zarar verecei kanaatine ulatndan, oybirlii ile hakimler ve savclar kanununun 77inci maddesi gereince geçici olarak görevden uzaklatrlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git