Akçakale ve Nusaybin'den acı haber!

Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesine çok sayıda roket ve havan mermileri düştü. Biri bebek 5 kişi şehit oldu.

Haberler 11.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyinde yürütülen Bar Pnar Harekatnda, Tel Abyad ile Resulayn ilçelerinden teröristlerce Akçakale ve Ceylanpnar ilçelerine çok sayda roket ve havan mermisi atld. anlurfa Valiliince roket ve havan ile düzenlenen saldrlarda 1i bebek 2 kiinin ehit olduu, 46 kiinin ise yaraland açkland. Suriyenin Kaml kentindeki teröristlerce Mardinin Nusaybin ilçe merkezine atlan havan mermilerinin Frat Mahallesindeki apartmana isabet etmesi sonucu 3 sivil ehit oldu, 24 sivil de yaraland.

1 BEBEK, 2 SVL EHT, 46 YARALI

anlurfa Valiliinin yazl açklamasnda, öyle denildi: 09.10.2019 tarihinde balatlan Bar Pnar Harekat ile birlikte Suriye tarafndan atlan havan ve roket mermilerinin limiz Akçakale ve Ceylanpnar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Bar Pnar Harekatnn ilk ehidi Suriye uyruklu 9 aylk bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Bakanlna bal maliye memurumuz Cihan Güne ehit olmutur. Atlan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandamz da yaralanmtr. Yaral vatandalarmz Akçakale Devlet Hastanesi ve dier hastanelerimize sevk edilerek tedavi altna alntr. ehit olan vatandalarmza Allahtan rahmet, yaral vatandalarmza acil ifalar diliyoruz.

MARDN VALL: 3 EHT, 24 YARALI

Buarada, Mardinin Nusaybin ilçe merkezine atlan havan mermilerinin Frat Mahallesindeki apartmana isabet etmesi sonucu 3 sivil ehit oldu, 24 sivil de yaraland. Valilikten yaplan açklamada, Nusaybin ilçemize Suriye snrndan atlan havan toplar sonucunda 3 sivil ehidimiz, 24 yaralmz bulunmaktadr denildi.

Kamldan atlan havan mermilerinin biri de Kla Mahallesine dütü. Havan mermisinin patlamasyla saçlan arapneller, eve ve park halindeki 4 minibüse isabet etti. Evde ve araçlarda hasar meydana geldi. Saldrlar üzerine Kamlda belirlenen terör hedefleri, toplu birliklerince ate altna alnd. Patlama srasnda, snr hattnda ve Kamlda youn duman olutuu görüldü.

EHTLERN SMLER BELRLEND

ehit düen sivillerin anne Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla Yldz (15) olduu örenildi. Yarallar, 112 Acil Salk ekiplerince Nusaybin Devlet Hastanesine kaldrld.

TABURCU OLDULAR

YPG/PKKllarca igal edilen bölgelerden, harekatn balad saatlerden bu yana Nusaybine 130 roket at yapld belirlendi. Atlan roketatar mermilerinin çou bo arazilere düerken, bazlar da evlere isabet etti. Roketlerin isabet ettii baz evlerde hasar olutu. Saldrlarda hafif yaralanan 5 kii, kaldrldklar Nusaybin Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardndan taburcu edildi. Nusaybin Kaymakamlnca, ilçedeki tüm okullarda, eitime 2 gün ara verildii bildirilmiti.

EHTLERMZN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamada; Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlk suçu daha iledi. Eli kanl terör örgütü Akçakaleye att havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili ehit etti. Bebek katili PKK eittir Bebek Katili PYD/YPG!

Akçakalede masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPGli teröristler ve mevzileri tespit edilerek ate destek vastalaryla imha edildi. ehitlerimizin kan yerde kalmad, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin ba sa olsun... denildi.

Ana Sayfaya Git