Akdamar Adası tatlı suya kavuşuyor

VAN'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'na Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyu hattı çekiliyor. Su hattı projesini yürüten firma ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) arasında Akdamar Adası'nda imza töreni düzenlendi.

Haberler 05.07.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Törene Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Murat Zorluolu, Edremit Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Atf çiçekli, Geva Belediye Bakan Sinan Hakan ile Van Su ve Kanalizasyon daresi (VASK) Genel Müdürü Ali Tekata ve yüklenici firma yetkilileri katld.

Üzerinde Ermenilere ait tarihi Surp Haç Kilisesi de bulunan, her yl yüz binlerce yerli ve yabanc turistin büyük ilgi gösterdii Akdamar Adasna Van Büyükehir Belediyesi, Van Su ve Kanalizasyon daresi (VASK) tarafndan içme suyu hatt çekiliyor.

5 milyon maliyetli proje için 4 kilometresi Van Gölünün altndan olmak üzere yaklak 33 kilometre boru hatt döenecek.

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Murat Zorluolu, hem Valilik hem de Belediye olarak turizmin altyapsna büyük önem verdiklerini belirterek, Geçtiimiz yl Akdamar Adasn 120 bin kii ziyaret etti. Bu yl, geçen yldan fazla bir ziyaretçi oldu. Tahminlerimiz yl sonuna kadar 150 bin ziyaretçinin olmas yönündedir. Adann en önemli ihtiyac olan tatl su ihtiyacn karlamak üzere projemizi hazrladk, ihalesini yaptk. Bugün de yüklenici firmayla sözlememizi imzaladk. Projenin maliyeti yaklak 5 milyon lira. Bu projeyle 4 bin metresi Van Gölünün altnda olmak üzere yaklak 33 bin metre boru hatt döeyerek Akdamar Adasna su getireceiz. Projenin tamamlanmasyla güzide turizm merkezi Akdamar Adas sadece bahar aylarnda deil, yl boyunca yeilliini koruyacak. Bu yl içerisinde projeyi tamamlamay düünüyoruz dedi.

Akdamar Adasnda bulunan Surp Haç Kilisesinde tekrar ayin yaplacan da söyleyen Zorluolu, Akdamar Adasndaki ayin en son 3 yl önce yapld. Ayinin bu yl tekrar yaplmas için ilgili Ermeni cemaatiyle görütük. Bunun için bakanlmzla da görüme halindeyiz. Hedefimiz 3 yl aradan sonra bu ayini gerçekletirmek diye konutu.

Konumalarn ardndan VASK Genel Müdürü Ali Tekata ve yüklenici firma yetkileri arasnda sözleme imzalad.

Ana Sayfaya Git