Akdamar beyaz gelinlik giydi!

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası ve üzerindeki kilise, Van'da etkili olan kar yağışının ardından oluşan beyaz görüntüsüyle yerli ve yabancı turistleri adeta büyülüyor.

Haberler 15.01.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkbaharda çiçek açan badem aaçlar, yazn gökyüzü ve Van Gölünün maviliiyle bütünleen manzarasyla ziyaretçilerini cezbeden Geva ilçesindeki Akdamar Adas, kn da adeta beyaz gelinliini giyerek esiz bir görsel ölen sunuyor. Kentin en önemli destinasyonlarndan biri olan ada, 2019 ylnda 225 bin 117 bin ziyaretçiyi arlad.

- Turizmdeki canllk kente önemli katk salyor

Kültür ve Turizm l Müdür Muzaffer Aktu, AA muhabirine yapt açklamada, Akdamar Adasnn hem bölgenin hem de ilin en önemli turizm mekanlarndan biri olduunu söyledi. Adann her mevsim ayr bir güzellie büründüünü anlatan Aktu, öyle konutu:

2018de 157 bin 440, 2019da ise 225 bin 117 bin kii aday ziyaret etti. Ziyaretçi saysnda önceki yllara göre büyük bir art söz konusu. Bunun temel etkeni bölgedeki huzur ortamdr. Son zamanlarda kültür gezileriyle Türkiyenin her yerinden ilimize turist akyor. Yine ran ve Iraktan da yabanc misafirlerimizi arlyoruz. Turizmdeki canllk kente önemli katk salyor.

- Fotoraf tutkunlar için esiz bir mekan

Fotoraf tutkunu Okan Öntürk de frsat buldukça adaya gelerek esiz manzaray ölümsüzletirdiini dile getirdi. Adann k aylarnda ayr bir güzellie büründüünü ifade eden Öntürk, unlar kaydetti:

Bu yl karn yamasyla ortaya çkan güzellie kaytsz kalmadk. En güzel haliyle fotoraf karelerine yanstmaya çaltk. Fotoraf tutkunlar için esiz bir mekan. lkbaharda badem aaçlarnn açan çiçekleriyle enlenen ada bu mevsimde de beyaza bürünüyor. çok etkileyici.

Ana Sayfaya Git