Akdamar'da ayin hazırlığı

Akdamar Adası'ndaki ayine bu yıl da sınırlı sayıda kişi katılacak

Haberler 25.08.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölündeki Akdamar Adasnda bulunan Akdamar Kilisesinde 9uncusu düzenlenecek ayin için hazrlklar balad. Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu yl ayini 5 Eylülde düzenleyeceklerini ve pandemi kurallar nedeniyle sadece Türkiye Ermeni Patrikliinden gelen ekibin katlacan söyledi.

Van Gölü üzerinde bulunan ve Ermeniler için büyük önem tayan tarihi Akdamar adasnda ayin hazrlklar balad. Ada üzerindeki kilise de 2005 ylnda restorasyon çalmalar balatld. Bu çalmalarn tamamlanmasnn ardndan da 2007 ylnda uluslararas bir törenle Ant Müze olarak açld.

Tarihi Akdamar Kilisesinde ilk ayin 95 yl aradan sonra 19 Eylül 2010da yapld. Her yl ayine katlmak isteyen binlerce kii kentteki otellerde rezervasyon yaptrrken, bu yl koronavirüs nedeniyle katlmn snrl olaca belirtildi. Geçen yl olduu gibi bu yl da Türkiye Ermeni Patrikliinden gelecek olan 25 kiilik ekibin katlmas bekleniyor.

CANLI YAYIN YAPILACAK

Ayin için hazrlklar yaplrken, Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Akdamar Adas ve Van Gölünün dünyann kültür miras olduun söyledi. Vali Bilmez, 5 Eylülde tekrar Akdamar Adasnda Akdamar Kutsal Haç Kilisesinde Ermeni Patrikhanesi tarafndan ayin icra edilecek. Gerekli bavurularn yaptlar. Valiliimiz tarafndan kendilerine izin verildi. Ayinin icra edilmesi için de kendilerine her türlü destek salanacak. Bu ayin ayn zamanda pandemi kurallarna uygun kstl kiilerin katlmasyla icra edilecek ama canl olarak tüm dünyadan izlenebilecek. 5 Eylülde tekrar geçen yl olduu gibi burada ayin icra edilecek. Geçen yl olduu gibi 25-50 kiilik grupla ayin yaplacak dedi.

Ana Sayfaya Git