Akın Akın Selfiye

SİİRT'in tarihi yerlerden biriyken tinercilerin mekanı haline gelen ve zaman zaman intihar vakalarının meydana geldiği Delikli Taş (Rasıl Hacar), Siirt Valiliği ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı proje ile modern bir mesire alanına çevrildi.

Haberler 09.07.2017 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt merkezine 4 kilometre uzaklkta bulunan, daha önce tinercilerin mesken edindii ve zaman zaman intihar vakalarnn olduu tarihi Delikli Ta alan, Siirt Valilii ve Dicle Kalknma Ajansnn ortak projesi ile modern bir mesire alnna çevrildi. Tarihi dokusu ve manzaras ile doaseverlerin büyük ilgisini çeken Delikli Tan batan sona restore edildiini belirten l Özel daresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, Delikta Siirtin önemli turizm yerlerinden biri. Buras Botan vadisine hkim olan bir yerimizdir. Delikl Ta ile yaptmz proje iki aamaldr. Delikli Tan finansmannn yüzde 75ini Dicle Kalknma Ajans karlarken, yüzde 25ini ise l Özel daresi karlamtr. Projenin toplam maliyeti ise 1 milyon 156 bin liradr dedi.

Bölgeye hkim bir yerde bulunan Delikli Ta, yaplan çalmalardan sonra halka açlrken, ihale usulü olarak iletmesini alan shak Yargc, daha önce Delikli Tan atl durumda olduunu ve daha çok tinercilerin mekan haline geldiini söyledi. Yargc, l dndan birçok doasever buraya gelerek manzaraya hayran kalyor ve hatra fotoraf çektiriyor. Daha önce buras aileler için pek güvenli yer olamad için gelinmezdi ve daha çok tinercilerin urak yeri idi. Buray ilettiim için çok mutluyum. Buraya yeni bir restoran yapmaktaym ve bu bittiinde buraya gelecek olan aileler yemeklerini Mezopotamya manzaras ve Botan manzaras eliinde yeme ans yakalayacaklardr dedi.

BN METRE YÜKSEKLNDEN HATIRA FOTORAFI

Delikli Tan turizme açlmas ile beraber tehlikeye aldrmadan ta banda fotoraf çekildiini belirten iletmeci Ishak Yargc, Bu manzaray gören birçok vatanda yaplan tel örgüleri atlayarak burada hatra fotoraf çekmek istiyor. Yaptmz tüm uyarlara ramen vatandalar uyarlarmza aldrmyorlar. Daha önce burada gerek intihar eden ve gerekse nergis çiçekleri toplamak isteyen birçok vatandamz düerek hayatn kaybetti. Biz iletmeciler olarak bu konuda yaplan bu tehlikeli fotoraf çekimine karyz. Ancak uyarlarmz dikkate alnmyor dedi.

MESRE ALANI DELKL TAA ALELER AKIN EDYOR

Scak havann da etkisiyle vatandalar piknik yapmak amacyla Delikli Ta mesire alanna akn ediyor. Terör olaylarndan ve güvenli bölge olmamasndan ötürü daha önce buralara gelemediklerini belirten vatandalar, Buraya gelerek piknik yapyoruz. Daha önce buraya gelmek istiyorduk ancak güvenlik nedeni ile gelemiyorduk. imdi ise ailemiz ile geliyoruz ve scak havalar bu serin yerinde piknik yaparak geçiriyoruz dedi.

Adanadan Siirte misafirlie geldiini belirten Abdullah Sar adl vatanda ise, Ben Adanadan Siirte e ve dostlarm ziyarete geldim. Rasl Hacar diye tarihi bir yerin olduunu örenince görmek istedim. Buras çok güzel bir yer. Bu doa harikasna sahip çkld için teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git