Akın İpek'in gözaltına alınması

İngiltere Kraliyet Bassavcılığı, AA muhabirine, FETÖ "çatı davası"nın firari sanığı Akın İpek'in 23 Mayıs’ta gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldığını ve kefalet ile serbest bırakıldığını bildirdi

Haberler 22.07.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere çileri Bakanl da pekin gözaltna alndn dorulad

ngiltere Kraliyet Bassavcl, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) çat davasnn firari san ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akn pekin 23 Maysta gözaltna alnp mahkemeye çkarldn ve kefalet ile serbest brakldn bildirirken, çileri Bakanl da bu bilgiyi dorulad.

Basavcln AA muhabirine verdii yazl bilgiye göre, pek, 23 Maysta Türkiyenin iade talebi kapsamnda gözaltna alnarak Westminster lk Derece Mahkemesine çkarld.

Mahkeme 50 bin sterlin kefalet ile serbest brakt pekin pasaportuna el koyarken, her geceyi mahkemeye beyan ettii ikamet adresinde geçirmesini art kotu.

pekin herhangi baka bir seyahat belgesine bavurmasn da yasaklayan mahkeme, firari FETÖ sannn telefonunun da 7 gün 24 saat açk kalmas koulunu getirdi. Açklamada, pekin eylül aynda yeniden mahkemeye çkarlaca kaydedildi.

ngiltere çileri Bakanl da pekin gözaltna alnd bilgisini dorulad.

ngilterede kefaletle serbest brakma yaygn bavurulan uygumalardan. Bu koulla serbest braklan sanklar, yarglama süresince her geceyi ikamet adreslerinde geçirmek zorunda braklyor.

Ana Sayfaya Git