Akrep bahçesi

Şanlıurfa'da bilimsel çalışmalarda kullanılan akrepler için bahçe oluşturuldu

Haberler 31.07.2021 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde bilimsel aratrmalarda kullanlan akreplerin doal hayata adaptasyonu için özel bahçe yapld.

Üniversiteden yaplan yazl açklamaya göre, GAP Bölge Kalknma daresi Bakanlnn (GAP BK) desteiyle üniversitenin Osmanbey Kampüsünde geçen yl anlurfa ve çevre illerinde zehirli akreplerin tespiti, popülasyon durumlar, popülasyon dinamizmlerinin belirlenmesi, laboratuvarda üretilmesi, zehir sam, beslenme ve zehir kalitesi arasndaki ilikinin belirlenmesi amacyla Akrep Venom Merkezi kuruldu.

BLMSEL çALIMALAR

Akrep sokmalar sonucu hastanelere gidenlerin tedavileri ve korunmalarna yönelik stratejilerin de belirlenmesinin hedeflendii merkezde, anaç akreplerin doumunun salanmas, akreplerin doal ortamda üretilip çoaltlmasnn amaçland özel bir bahçe oluturuldu.

Akreplerin bahçeye braklmas için etkinlik düzenlendi. Etkinlie, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri çelik, GAP BK Bakan Yardmcs Doç. Dr. Nusret Mutlu, GAP BK Bölge Müdürü Hasan Klç, HRÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahir Güllüolu, akademisyenler ve uzmanlar katld.

Etkinlikte, Proje Koordinatörü HRÜ Öretim Üyesi Dr. ahin Toprak, katlmclara Akrep Venom Merkezi hakknda bilgiler verdi.

Açk alan bahçesinin yaplma amacnn akreplerin doal hayatta üretimini gerçekletirmek olduunu belirten Toprak, Üretilen akreplerden salan zehirlerle, Harran Üniversitesi Akrep Venom Aratrma Grubundaki akademisyenler tarafndan anti kanser, antimikrobiyal ve tptaki dier kullanm üzerinde bilimsel çalmalar yapyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git