Aktör Travis Fimmel, Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ile Ayasofya'yı gezdi

"Vikings" dizisinde Kral Ragnar karakteriyle tanınan ünlü Hollywood oyuncusu Travis Fimmel, turistik gezi amaçlı geldiği İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya geldi.

Haberler 23.11.2023 - 19:52 Son Güncelleme : 23.11.2023 - 23:47

Ünlü oyuncu, Mumcu ile birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifini ve Ayasofya Tarihi Müzesini gezdi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifnin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi alan Fimmel, ardından Ayasofyanın zengin tarihini dijital olarak ziyaretçilere sunan Ayasofya Tarihi Müzesinin atmosferini deneyimledi.

Ünlü oyuncuya gezide eşlik eden Bakan Yardımcısı Mumcu, basın mensuplarına, 2023te Türkiyeye gelen turist sayısında rekor artış yaşandı. Bu rakamları elde etmemizde, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoyun girişimleriyle 2019da kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) büyük katkısı var. Ülkemizi dünyada en yoğun tanıtım yapan ülke konumuna getirdik. 200 farklı pazarda tanıtım yapıyoruz. Anadolunun zengin geçmişi, Türkiyeyi uluslararası film endüstrisi için de çekici bir destinasyon haline getiriyor. Bu potansiyeli değerlendirmek için film endüstrisine yönelik çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü yıldızların tercihleri arasına girdiğini görmek bizleri çok memnun ediyor. Tanıtım faaliyetlerimizin karşılığı alıyoruz. dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yürüttüğü Türkiyeyi tanıtım çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiyenin sahip olduğu kültürel miras, Hollywood sinemasının ünlü oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcıları başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden gezginin dikkatini çekiyor.

Ana Sayfaya Git