Albino kardeşler yardım bekliyor

Doğuştan albinizmli ve işitme engelli 6 ve 8 yaşlarındaki kardeşler, yardım bekliyor.

Haberler 18.04.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 18.04.2018 - 11:44

Kzltepe ilçesi Atatürk Mahallesinde yaayan M. (8) ve N. Boz (6) kardeler, albino hastalyla dünyaya geldi. Doutan pigment eksiklii nedeniyle derileri, kllar ve gözleri ak renkli olan albinizmli kardeler, tenlerinden dolay günee çkamyor, akranlar gibi sokakta oyun oynayamyor. itme engelli de olan çocuklarn annesi Y. (27) ve inaat içisi baba S. Boz (32), çocuklarnn daha güzel bir yaam sürmeleri için yardm bekliyor.

Akraba evlilii yaptk

çocuklarn çok sevdiini ifade eden baba Boz, Allahn herkese bunu nasip etmediini belirterek, Eimle 9 yldr evliyiz. ki çocuum doduktan sonra doktor 3üncü çocua izin vermedi. Onun da böyle doacan söyledi. Doktorlar annenin hayati tehlikesinin de olacan söyleyerek izin vermediler. ki kzmz da böyle dodu. Eimle akrabayz. Doktorlar test yapt ve bunun genetik olduunu söyledi. Ailemizden geliyormu ama ikimize denk geldi dedi.

çocuklarnn daha güzel bir hayat geçirmeleri için bir ev istediini anlatan Boz, Kirada oturuyoruz. Bu çocuklar devaml ses çkartyor, aileler rahatsz oluyor. Biz de çocuklarmza müstakil bahçeli bir ev istiyoruz. Bu çocuklara daha güzel bakabilmek için bir ev istiyoruz. Biz ne kadar bakarsak bakalm içimiz rahat olmuyor. Ev bizim olmad için her eyi yapamyoruz. Böyle bahçeli, çiçekli ev istiyoruz. Kiradan kurtulursak rahatlayacaz diye konutu.

stanbula gitmemiz gerekiyor

naatlarda çaltn ancak ie fazla gidemediini anlatan baba Boz, unlar kaydetti:

çocuklarn mama raporlar için urayorum. Hormonlar çok yüksek olduu için Merve 5 yanda ergenlik dönemine girdi. Her ay Diyarbakra gidip ine vurup geliyoruz. Bu ineler 12-13 yana kadar vurulacak. Bir de çocuklarmz günee çkamyor. Albino rahatszl olduu için bunlar günee de çkamyor. Günee çktklar zaman yüzleri leke oluyor. Krem gerekiyor. Sürekli mama kullandklar için barsaklar çalmyor. Yemek yiyemiyorlar. Sadece mama ile beslendikleri için 100 liraya meyve alp onlara meyve skyoruz. Devletten bakc paras alyoruz ama kirada oturuyoruz. Dier masraflarla birlikte bize zar zor yetiyor. Tedavi için Gaziantep ve Diyarbakra gidiyoruz. stanbula gitmemiz gerekiyor ama imkanmz yok.

çocuklarna bakarken çok zorlandn aktaran anne Y. Boz ise, Sütlerini hazrlyorum. Altlarn temizliyorum. Güne kremlerini sürüyorum. Özellikle geceleri çok zorlanyorum. Gece uyannca sabaha kadar uyumuyorlar. Kzlarmz hem albino, hem de duyma ve konuma engelli. lginç sesler çkaryorlar. Dilerini birbirine sürtüyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git