Alemlere rahmet kısa film yarışması

Siyer Vakfı tarafından bu yıl "Aile" temasıyla 6.'sı düzenlenen "Uluslararası Alemlere Rahmet Kısa Film ve Senaryo Yarışması"nın takvimi belli oldu.

Haberler 19.02.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Bakanl Sinema Genel Müdürlüünün ana sponsorluunda gerçekletirilen yarmann detaylar, Fatih Belediyesi Topkap Sosyal Tesislerinde yaplan basn toplantsnda açkland.

Siyer Vakf Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, kyamete kadar insanl ilgilendirecek bütün meselelerin, Hz. Muhammedin hayatnda karlk bulabileceini söyledi.

Farkl alanlarda birçok etkinlik yaptklarna deinen Kaya, nsanln temel ta aile. Bizim en büyük örneimiz Efendimizin ailesi nasl bir aileydi? nallah yarmaya katlan arkadalar, Efendimizin o mübarek aile hayatn bu çan insannn daha iyi anlayabilecei ekilde gündemine sokmaya çalrlar. diye konutu.

- Hz. Muhammed, ailelerin geleceini ve hayatn kurtaran bir kahramandr

stanbul l Kültür ve Turizm Müdür Yardmcs dris Serçe, cahiliye döneminde kz çocuklarnn canl canl gömülmesini hatrlatarak, Hz. Muhammed, ailelerin geleceini ve hayatn kurtaran bir kahramandr. Sosyal ve görsel medyada Hz. Peygamberin tantld bu yarma, gerçekten deerli bir hizmet. dedi.

Yarmann Danma Kurulu Üyesi hsan Kabil, yarmann her yatan sinema meraklsnn ilgisini çekmeye baladna iaret ederek, Aile için, Siyer Vakfnn hareket noktas olan Peygamber Efendimizin en kymet verdii yap diyebiliriz. Bugün modern hayatn deiik yansmalar nedeniyle yer yer sarsntlar da geçiriyor aile kurumu. Bu duyarlla dikkat çeken bir yarmann ele alnmas çok önemli. Yarmaya katlacaklara baarlar diliyorum. ifadelerini kulland.

Danma Kurulu Üyesi Yeim Tonbaz Güler de yarmann 2014ten bu yana büyük emeklerle hazrlandn ve sinemann aileye önem vermesinin de sevindirici olduunu belirtti.

Danma Kurulu Üyesi Gülcan Tezcan ise görsel sanatlarn genç nesle etki etmedeki öneminin altn çizerek, aile üzerine yaplan tartmalarn çözüme yönelik olmad, sinemann bu açdan daha verimli olabilecei yorumunu yapt.

- Bu gidiat cokuyla takip ediyoruz

Yapmc ve yönetmen Mesut Uçakan da 40 yldan fazla süredir sinemann önemini anlatmaya çaltklarna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Nihayet umutlanmaya, sevinmeye baladk. Bizim bu alana kendisini veren insanmzn hala ne maduriyetler yaadn bu alanda olanlar bilir. Bir sanatçnn ekillenmesi kolay olmuyor. Bu anlamda müesseselerin katks çok önemli. Bu yüzden Siyer Vakfnn gidiatn cokuyla takip ediyoruz. Rabbim çok daha büyük organizasyonlara doru götürsün. O kadar büyüsün ki arkadalarmza film çektirecek fonlar bile oluturulsun.

Yapmc ve yönetmen Nazif Tunç ise iyi niyetlerle balanan birçok festivalin birkaç yl sonra devam ettirilemez hale geldiini dile getirdi.

Alemlere Rahmet Ksa Film Yarmasnn istikametini kaybetmediini aktaran Tunç, Alemlere Rahmet, ad gibi uzun bir yoldur. Bunu bu ekilde sürdürmek gerekiyor. Aile insann toplumdaki beyti, snadr. O yüzden aile dalrsa her ey dalr. deerlendirmesini yapt.

- Ulusal ve uluslararas kategorilerde en iyi ksa filmlere yirmibeer bin lira

6. Uluslararas Alemlere Rahmet Ksa Film ve Senaryo Yarmasnn takvimini ve ödüllerini ise Genel Koordinatör Cemil Nazl açklad.

Yarmann her yl baka bir temayla eser kabul ettiini belirten Nazl, bu yl yarmaya Kurmaca, Animasyon ve Senaryo kategorilerine ilave olarak Belgesel kategorisinin eklendiini ifade etti.

Ulusal ve uluslararas olmak üzere her kategorinin en iyisine ödül verileceini anlatan Nazl, toplamda 100 bin lira tutarnda ödül datlacan duyurdu.

Yarma kapsamnda ön deerlendirme, ulusal ve uluslararas ana jüriler ile onur konuu, takvim süreci içerisinde son katlm tarihine kadar peyderpey açklanacak.

Hz. Muhammede ithaf edilen ve uluslararas olarak tertip edilen yarmada ulusal ve uluslararas kategorilerde en iyi ksa filmlere yirmibeer bin lira verilecek.

Her iki alanda belgesel ve animasyon kategorilerinde kazananlarn onar bin lira ile ödüllendirilecei yarmada, en iyi ksa film senaryosunun kazananlarna ise beer bin lira takdim edilecek.

Bavurular internet üzerinden 31 Ekime kadar yaplabilecek yarmann gala haftas etkinlikleri 1-5 Aralk, gala ve ödül töreni ise 5 Aralkta yaplacak.

Ana Sayfaya Git