Algıları yok etmek lazım

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Şahin, engellilere fırsat verildiğinde imkansızlıkları başarabileceğini i fade ederken, İl Valisi Aksoy ise, "Diyarbakır'ın dışarıdan yanlış bir algısı var. Bunu yıkmamız lazım" dedi.

Haberler 09.04.2017 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii Bakan Yardmcs Ali ahin, Kamuoyunun uuraltndaki, engelli denildiinde aciz, üretemeyen, birilerinin yardmna muhtaç ve balarla ayakta kalabilen birey algsn temizleyip, onun yerine frsat verildiinde imkanszlar baarabilecek engelli algsn yerletirmemiz lazm. dedi.

Türkiye Beyazay Dernei tarafndan Diyarbakrdaki Gazi Kökünde, engellilere yönelik 2023 Vizyon Belgesinin Oluturulmas tantm toplants düzenlendi.

ENGELLLER KONUULDU

ahin, toplantda yapt konumada, engellilerin, her alanda varolu ve meydan okuma mücadelesi verdiini söyledi.

Engellilere yönelik yasadan sonra Türkiyede birçok eyin deitiini vurgulayan ahin, engellilerin ald maan yükseldiini belirtti.

Türkiyede artk engellilerin, eitimde, sporda, kültürel ve dier alanlarda aktif olduu dönemlere girildiini anlatan ahin, konumasn öyle sürdürdü:

Engelli ve engelli aile olarak bütün meselemiz, kamuoyunun uuraltndaki engelli algs. O alanda ciddi bir temizlie gitmemiz lazm. Kamuoyunun uuraltndaki, engelli denildiinde aciz, üretemeyen, birilerinin yardmna muhtaç ve balarla ayakta kalabilen birey algsn temizleyip, onun yerine frsat verildiinde imkanszlar baarabilecek engelli algsn yerletirmemiz lazm. Bunun için de önce kendimize inanmamz lazm. nallah önümüzdeki yllarda Türkiyenin büyümesi ve kalknmasyla, bütün fitne, terör meydan okumalarn defetmesiyle, bu kazanmlarn da elde edildiini göreceiz.

Vali Hüseyin Aksoy ise Türkiyenin birçok noktasnda engellilerin sorunlarnn almas ve sosyal yaamda bütünlemesinde dernein youn gayretlerinin olduunu vurgulad.

DYARBAKIRA YÖNELK ALGI

Anayasada ifade edilen Türkiyenin sosyal hukuk devleti olduu anlaynn son 10 yldaki baz düzenlemelerle hayat bulduunu dile getiren Aksoy, bu anlamda yaplan faaliyetlerin, bundan sonra da devam ettirileceini söyledi.

Diyarbakrda engellilerin sorunlarnn almasnda daha iyi bir noktaya ulalmas için ilgili kurumlarn i birliiyle çalmalarn sürdüreceklerini bildiren Aksoy, Diyarbakrn dardan yanl bir algs var. Diyarbakra gidilmez ve terör var gibi bir alg var. Ancak insanlar gelince, kendi gözleriyle görünce böyle olmadn anlyorlar. Bu bakmdan bu tür organizasyonlarn kentte yaplmasnda büyük yarar görüyoruz. nsanlarn gelip, Diyarbakrn Türkiyenin dier büyük ehirlerinden bir farknn olmadn görmelerinde büyük yarar var. ifadelerini kulland.

Toplantya, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Türkiye Beyazay Dernei Genel Bakan Lokman Ayva, ube bakanlar, kurum müdürleri ve engelliler katld.

Ana Sayfaya Git