Alicisi yok çekeni çok

İstanbul'dan satın alınan ve Bingöl'e getirilen köpek balığını alan yok, fotoğraf çektiren çok.

Haberler 18.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖLde yeni açlan balkçnn stanbuldan satn alarak kente getirdii 1 metrelik köpek bal, kilosu 120 liradan sata çkarld. Henüz alcs çkmayan köpek balyla fotoraf çektirmek isteyen Bingöllüler youn ilgi gösterdi.

Bingölde balçlk yapan Ahmet Bürkekin, tehir amaçl tezgahnda sergiledii camgöz köpek balna vatandalar büyük ilgi gösterdi. 1 metre uzunluunda ve yaklak 9 kilo arlndaki köpek bal, kilosu 120 liradan sata sunuldu. 27 çeit balk sattn ve vatandalarn bala büyük ilgi gösterdiini anlatan Bürkek, Buray yeni açtk. Amacmz çeitlilii artrmak. 27 çeit balk var, daha da artracam. Sezona göre en güzel, en kaliteli balklar getireceiz. Vatandalarn ilgisi youn. Benim dükkanmn olduu yerde 6-7 arkada daha var. Rekabet ortam, tazelik, çeitlilik getirdi dedi.

ALAN KMSE YOK

Tezgahnda sergiledii köpek baln bir hafta önce getirdiini belirten Bürkek, Köpek ve klç balklarmz var. Ege, Akdeniz, Karadeniz, her bölgeden balklar geliyor. 27 çeit balmz var. Bunu 50ye çkarmay planlyoruz. Bingöl ilk defa köpek bal, dil bal ile tanyor. Ayn zamanda barbun, levrek, kolyoz, çupra gibi birçok balk çeidimiz var. nallah önümüzdeki hafta kalamar, karides de getireceim. Burada benimle beraber 6-7 balkç dükkan daha var. Buralarda yaklak 35 kii çalyor, istihdam için de güzel bir meslek oldu. Karadenizde hamsi 15 lira iken burada 12 lira. Amacmz, insanlarmz yesin, biz de sürümden kazanalm. imdiye kadar 50 kii buraya gelerek köpek balyla hatra fotoraf çektiriyor. 21 yllk balkçym, ilk kez ben de köpek bal satyorum. Ben dahil insanlar ilk kez köpekbal görüyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git