"Alkollü araç sensörü" projesine ödül

Adıyaman'da Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencisi Kemal Karagöz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda "Alkollü araç kullanımının engellenmesi" projesiyle fizik dalında bölge birincisi oldu.

Haberler 01.04.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gölba lçe Milli Eitim Müdürü Ali eyh Özdemir, TÜBTAK Bilim nsan Destek Programlar Bakanl tarafndan 2016-2017 ylnda düzenlenen 48. Lise Örencileri Aratrma Projeleri Malatya Bölge Yarmasnda fizik alannda birinci olan Gölba Anadolu Lisesi 11. snf örencisi Karagözü tebrik etti.

Belediye Bakan Yusuf Özdemiri ziyaret eden Karagöz, bölge finallerinden fizik alannda birinci olarak çkt için çok mutlu olduunu, bölge genelinde 611 projeden 100 projenin bölgeye geldiini ve bunlardan da 38inin fizik dalnda yarmaya katldn belirtti.

Projesi hakknda bilgi veren Karagöz, unlar kaydetti:

Yapt sensör ve yazlmlarla sürücünün alkollü olup olmadn kontrol ediyoruz. Araç, sürücünün durumuna göre kendi kendini park ediyor. Malatyada önce halka açk olarak stantta sunum gerçekletirdim. Sonra jüriye ayr bir sunum yaptk. Yaptmz sunuma göre deerlendirme yapld. Deerlendirme sonrasnda ise Malatyada Fizik alannda bölge birincisi oldum.

Ana Sayfaya Git