Almanya'dan çifte standart

Türkiyeden giden yetkililerin toplantı ve miting yapmasını engelleyen Almanya'da PKK'nın eylem ve mitinglerine ses çıkarılmadı.

Haberler 21.03.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann Frankfurt kentinde Kürt gruplarn yansra PKK yandalar, Alman hükümetinin yasaklamasna ramen Abdullah Öcalann fotoraflarnn yer ald flama ve posterlerle yürüyü yapt.

Frankfurt Polisinden yaplan açklamada, bugün kent merkezindeki 2 farkl noktada nevruz kutlamas gerekçesiyle gösteri için izin alnd bildirildi. Açklamada, gösterideki ana balklarn katlmclar tarafndan Nevruz, Öcalan için özgürlük, Kürdistan için özgürlük olarak aktarld ifade edildi.

Türkiyeden giden yetkililerin toplant ve miting yapmasn engelleyen Almanyann PKKnn eylem ve mitinglerine ses çkarmamas çifte standart gözler önüne serdi.

Frankfurt ehir merkezindeki farkl noktalarda buluan örgüt yandalar, polis eliinde yürüyüe geçti. Ellerinde üzerinde Abdullah Öcalann fotoraflarnn ve örgüt sembollerinin yer ald bez parçalarn tayan örgüt sempatizanlar, sk sk Türkiye kart sloganlar att. Polisin aktard rakamlara göre yaklak 9 bin kiini katld gösteride güvenlik nedeniyle baz caddeler trafie kapatld.

Öte yandan, Alman hükümeti PKK ile ilgili 1993 ylndan beri yürürlükte olan yasaklarn kapsamn geniletmiti. Buna göre, kamuda PKK sembollerinin yan sra Abdullah Öcalann poster ya da resimlerinin de artk kamusal alanda kullanlamayaca belirtilmiti.

Federal çileri Bakanl Sözcüsü tarafndan önceki hafta yaplan açklamada, Bakanlk tarafndan yaplan ilgili güncellemenin 2 Martta tüm eyalet yönetimlerine bildirildii belirtildi.

TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu Bakan Milletvekili Mustafa Yenerolu, karara ilikin olarak Somut olarak ne anlama geldiini göreceiz, çünkü 1993 ylndan beri zaten yasak olan, Bakanlktan gelen bu kararla trajikomik bir biçimde daha da yasak hale gelmi oluyor açklamasn yapmt.

Öte yandan tüm bunlara müsade eden Almanya son 3 günde AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker Hannover, AK Parti Balkesir Milletvekili Sema Krcnn Bremen, AK Parti Trabzon Milletvekili Aye Sula Köseolunun Bad Wimpfende yapacaklar konumalar yasaklamt.

Ana Sayfaya Git