"Alotevşo" projesinin bitirilmemesi tepkilere neden oldu

Batman’ın en işlek organik pazarı olarak bilinen Alotevşo Pazarındaki vizyon projesinin bitirilmemesi esnafı mağdur ederken bu duruma HDP'li belediyenin sebep olduğu ileri sürüldü.

Haberler 30.08.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Yerel Pazar projesi çerçevesinde yenilenen Alotevo Pazarndaki çalma, belediyenin 3 aydr ii üstlenen inaat firmasna ödeme yapmamasndan ötürü durma noktasna geldi.

Aylardr yklan yerlerinin yeniden yaplmasn bekleyen esnaf, büyük maduriyetler yaarken projeyi üstlenen inaat firmas ise topu belediyeye atyor.

Müteahhit Fesih Halitolu, projenin bitmemesinin nedeninin ödeme yaplmamas olduunu söyledi. Belediyeden kaynaklanan skntlardan ötürü üç aydr kendilerine ödeme yaplmadn söyleyen Halitolu, böyle devam ederse ii brakabileceklerini söyledi.

Paramz vermezlerse ii brakacaz

Alotevo Pazarnn yeniden yaplma projesinde masraflarn yüzde doksann DKAnn üstlendiini belirten Halitolu, Projenin yüzde doksan bitmi saylr. Bir aylk iimiz kald. Ancak paramz vermiyorlar. Üç aydr para alamyoruz. Ondan ötürü sknt içindeyiz. Böyle devam ederse ii brakacaz. Aldmz malzemenin parasn veremiyoruz. çalan içimizin yevmiyesini karlayamyoruz. Dediim gibi ödeme yaplmazsa ii brakacaz. ifadelerini kulland.

DKA paray veriyor ama belediye engel çkaryor

7 aydr projeyi balattklarn, sekizinci ayda teslim etme sözü verdiklerini vurgulayan Halitolu, Ancak skntlar üst üste geldi. ki ay boyunca pazardaki esnaf tahliye edemedik. Sonra ödeme sorunu çkt. Normalde bitmi olmas lazmd. Ödemenin yüzde doksann DKA veriyor. Yüzde onunu da belediye DKA belediyeden evrak istiyor, ödeme yapmak için, belediye o konuda da sknt çkaryor. Evraklar göndermiyor. Böyle olunca DKA da paray vermiyor. diye konutu.

Ödeme yaplrsa bir aylk i kalm

Esnafa kar mahcup duruma dütüklerini, çeklerini bile ödeyemediklerini söyleyen Halitolu, Ödeme bir an önce yaplmal. Ödeme yaplrsa Alotevo Pazarnn bir aylk ii kalm. Hemen bitirip vereceiz. Ama ödeme yaplmazsa ii brakacaz. dedi.

Bu durumun kendilerini madur ettiini vurgulayan pazar esnaf, yetkililerin bir an önce bu soruna el atmas gerektiini kaydettiler. Esnaf, Proje bitirilmemesi yüzünden madur olduk. Aylardr bu projenin bitirilmesini bekliyoruz. çatmzn kaldrlmas nedeniyle günein altnda i yapmak zorunda kalyoruz. Tek isteimiz bir an önce çalmalarn bitirilmesidir. diye konutular.

Belediye yetkilileri konu hakknda yapt açklamada projenin yüzde 90nn DKAn yüzde 10nun ise belediyenin üstlendiini, firmann belediyeden herhangi bir alacann olmadn, belediyeden alacaklarndan dolay ii bekletmelerinin söz konusu olmadn savundu.

Ana Sayfaya Git