Altın Madalyalı Lezzet

Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden ayvalı kavurma ve reyhan şerbeti, Çeşme'de düzenlenen yarışmada lise öğrencilerine altın madalya kazandırdı.

Haberler 18.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda unutulmaya yüz tutmu lezzetlerden ayval kavurma ve reyhan erbeti, çemede düzenlenen yarmada lise örencilerine altn madalya kazandrd.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar, slam aleminin 5. Harem-i erifi kabul edilen Ulu Camisi, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar ve türbeleri ile zengin bir tarih ve kültürel potansiyel barndran Diyarbakr, mutfayla da göz dolduruyor.

Kentin cier kebabndan kaburga dolmasna kadar bilinen onlarca lezzetin yan sra unutulmaya yüz tutmu ayval kavurma ve reyhan erbeti gibi yöresel yemek ve tatllar da zmirin çeme ilçesindeki yarmada görücüye çkt. çeme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüünde düzenlenen 5. Ulusal Genç Turizmciler Yaryor etkinliine katlan Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öretmen ve örencileri, unutulmaya yüz tutmu lezzetlerle kente iki dalda altn madalya getirdi.

Lisenin yiyecek ve içecek alan efi ahibe ener, 22 ilden 32 okulun katld yarmaya ilk kez itirak ettiklerini söyledi.

Yarmada yöresel lezzetlerle altn madalya kazanan 3 okuldan biri olduklarn anlatan ener, 90 dakikalk sürede tamamlanan ayval kavurmann Diyarbakr dnda pek bilinmediini kaydetti.

Yarmada, kentin bu lezzetini tanttklarna iaret eden ener, öyle konutu:

Yarmaya katlan iki örencimiz mutfakta uygulamal olarak yaptmz lezzetlerde çok baarl olan örenciler. Açlk çok popüler bir meslek haline geldi. Okulda açlk bölümüne youn bir ilgi var. Örencilerimiz altn madalya kazanarak Diyarbakr çok güzel tanttlar. Yöresel mutfamz il ve ülke dnda tantmalarn salayacak çalmalar yapacaz.

Gelecein eflerini burada yetitirmeye çalyoruz

Okulun yiyecek ve içecek atölye efi Aydn Doan ise ayval kavurma ve reyhan erbetinin Diyarbakra özgü lezzetler olduunu, erbetin özellikle ramazan aynda iftar sofralarnda yer aldn aktard.

Öretmenlerin en büyük mutluluunun örencilerinin baarsn görmek olduunu vurgulayan Doan, Her iki dalda bu baary elde etmeleri bizim için çok büyük mutluluk oldu. Dünyada mutfak büyük bir önem kazand. Ülkemizde televizyonda yaynlanan yarmalarla popüler hale geldi. Gelecein eflerini burada yetitirmeye çalyoruz. dedi.

Sonradan kendimi mutfakta buldum

Örencilerden Ahmet Yldrhan da okula baladktan sonra yemek yapmay sevdiini söyledi.

Yarmaya kendi imkanlaryla okulun verdii destekle katldklarn dile getiren Yldrhan, buradaki atmosferi çok beendiini ifade etti.

Yldrhan, yarmada yaptklar ayval kavurmay jüri üyelerinin de beendiini ve altn madalya ile ödüllendirildiklerini sözlerine ekledi.

Örencilerden Helin Cansevgili ise evde mutfaa girmediini ancak okulunda mutfakta olmay çok sevdiini belirtti.

Yarmada, insanlarn gözü önünde yemek yapmann heyecan verici ve farkl bir duygu olduunu anlatan Cansevgili, 32 okul arasnda jürinin tatt yemeklerimizle birinci olduk. Yarmada en elenceli ve sempatik okul da seçildik. Yemein lezzetinin olduu kadar sunumunun da dikkati çekmesi lazm. lerleyen zamanlarda okuduum okulda öretmen olmak istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git