Amacı insanlığın kurtuluşuydu!

Barla Platformu Başkanı Yüce "O insanların en büyük meselesinin 'imanlarının kurtulması' olduğunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anarşi ve terör tehdidine karşı da çözüm olarak Allah'a ve ahirete imanla kalplere birer manevi yasakçı yerleştirilmesi gerekliliğini ifade etti"

Haberler 23.03.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barla Platformu Bakan ve AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, çan allamesi Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin amacnn insanln kurtuluu olduunu belirterek, O, insanlarn en büyük meselesinin imanlarnn kurtulmas olduunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anari ve terör tehdidine kar da çözüm olarak Allaha ve ahirete imanla kalplere birer manevi yasakç yerletirilmesi gerekliliini ifade etti. deerlendirmesinde bulundu.

NSANLIIN KURTULUU

Yüce, Üstad Bediüzzaman Said Nursinin vefatnn 57. yl dolaysyla yapt açklamada, Nursinin hayatn Kuran- Kerim ve Resulullahn sünnetine adayan büyük bir slam alimi olduunu kaydetti. Nursinin, insanlarn hem dünyalarnn hem de ahiretlerinin kurtulmas, ebedi saadet kazanmalar için çaltna dikkati çeken Yüce, slam ve Kurana hizmet etmek için hiçbir eyi alet etmediini, kimseden bir ey istemediini, hiçbir dünyevi makam kabul etmediini ve hedefine de koymadn vurgulad.

ALLAHI BLMEK VE TANIMAK

Said Nursinin amacnn insanln kurtuluu olduunun altn çizen Yüce, unlar kaydetti: O insanlarn en büyük meselesinin imanlarnn kurtulmas olduunu söyleyerek, günümüzün en büyük problemi olan anari ve terör tehdidine kar da çözüm olarak, Allaha ve ahirete imanla kalplere birer manevi yasakç yerletirilmesi gerekliliini ifade etti. Bediüzzaman, en yüksek bilimin marifetullah yani Allah bilmek ve tanmaya çalmak olduunu belirterek, bütün ilimlerin ancak kainatn sahibi, bütün mahlukatn ve mevcudatn yaratcsnn bilinmesi ile hakiki bilim olabileceini ifade etti. nsanln var olduu günden beri sorduu, Necisin, nereden geliyorsun ve burada vazifen nedir? gibi sorularnn cevaplarnn bulunmasyla, bunun da, ancak fen bilimleri ile din bilimlerinin beraber okutulmasyla olabileceini söyledi. Modern bilimlerin ve fenlerin sadece Cenab- Hakkn kainatta koyduu kanunlarn kefedilmesinden ibaret olduunu ve evrende ileyen bütün kanunlarn ve tasarruflarn da Allahn isim ve sfatlarnn tecelli ve tezahürleri olduunu hep vurgulad.

Yüce, Nursinin sadece bir din alimi deil ayn zamanda bir vatan kahraman da olduunu, stanbulun ngiliz igalinden kurtulmasnda önemli mücadeleler verdiini, Birinci Dünya Savanda Van, Erzurum, Bitlis ve Muun Rus ve Ermeni istilasndan kurtulmasnda talebeler ile savatn, Ruslara esir dütüünü, Osmanlnn son harbiye nazrl tarafndan kahramanlk madalyasyla ödüllendirildiini aktard.

Ana Sayfaya Git