Amansız mücadele!

Diyarbakır kırsalındaki Bayrak-33 Müşterek Birlik Operasyonu, zorlu hava şartlarına rağmen devam ediyor. Operasyon kapsamında, örgüt üyelerince sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberler 19.12.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Valilii, Lice, Hani, Kocaköy ile Silvan lçesi krsal kesiminde aralarnda örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduu ifade edilen PKKl militanlara yönelik yaplacak operasyonlar nedeniyle 21 mahallede dün sabahtan balamak üzere ikinci bir emre kadar sokaa çkma yasa ilan edildiini açklad. Diyarbakr krsalnda düzenlenen Bayrak-33 Müterek Birlik Operasyonu devam ediyor. Güvenlik güçlerince, Hani ilçesine bal Gömeç köyü bölgesinde teröristler tarafndan snaklara gizlenmi çok miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

DYARBAKIR Valilii, Lice, Hani, Kocaköy ile Silvan lçesi krsal kesiminde PKK terör örgütüne yönelik yaplacak operasyonlar nedeniyle 21 mahallede bu sabahtan balamak üzere ikinci bir emre kadar sokaa çkma yasa ilan edildiini açklad.

ÜçGENDE OPERASYON

Diyarbakr Valilii, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplar ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi.

ÖRGÜTÜN LDERLER

Açklamada, operasyon icra edilecek bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivillerinn zarar görmemesi amacyla, Lice lçesine bal Güçlü ve Gökçe, Hani lçesine bal Krm, Gömeç ve Yayvan, Kocaköy lçesine bal Yazköy ve aklat Köyünde bugün saat 05.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

SLVAN BÖLGESNDE

Valilikten daha sonra yaplan ikinci açklamada ise, yine düzenlenecek operasyon nedeniyle dün saat 06.00dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan lçesinin krsal kesimdeki Kazanda, Demirkuyu, Tarakl, Darseven, Kalemli, Toklar, Boazönü, Dönenkaya, çalönü, Gürpnar, Ormand, Tapnar, Altnkum, Ar krsal mahalle veya mezralarnda ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

SIINAKLAR BULUNDU

Diyarbakr krsalnda düzenlenen Bayrak-33 Müterek Birlik Operasyonu devam ediyor. Güvenlik güçlerince, Hani ilçesine bal Gömeç köyü bölgesinde teröristler tarafndan snaklara gizlenmi çok miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git