Ambulans helikopter imdadine yetiştirildi!

Lice ilçesinde kar yağışı nedeniyle bulunduğu köyde mahsur kalan hamile kadın, ambulans helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

Haberler 04.02.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde kar ya nedeniyle yollar kapal olan köyde mahsur kalan hamile kadnn imdadna ambulans helikopter yetiti.

Lice ilçesine bal Ecemi köyünde yaayan 3,5 aylk hamile Bahtien Tektan (24), rahatszlanmas üzerine yaknlar durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirerek, yardm talep etti.

HAMLE BAYANIN çILII DUYULDU

Gönderilen paletli ambulans youn kar yandan dolay köye ulaamad.

Bunun üzerine köye l Salk Müdürlüü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde hizmet veren ambulans helikopter yolland. Tekta, helikopterle köyden alnarak Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Kliniine kaldrld.

AMBULANS HELKOPTER YETT

Tedavi altna alnan Tektan durumunun iyi olduu örenildi.

Tektan babas ükrü Tekta, 15 gündür kar ya sonucu köy yollarnn kapal olduunu söyledi.

Kznn sabah saatlerinde aniden kanamasnn baladn belirten Tekta, 112 Acil Servis ekiplerini aradklarn, gelen paletli ambulansn da youn kar ya nedeniyle köye ulaamadn bildirdi.

Kznn hastaneye yetitirilmesinden dolay mutlu olduunu ifade eden Tekta, Eskiden bir ambulans dahi gelemiyordu, imdi ise yollar kapal da olsa helikopter gönderiyorlar. Bu hizmetten çok memnunuz, herkese teekkür ediyoruz.

HANDEK KAR TEMZL

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname kapsamnda görevlendirme yaplan Hani Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele çalmalar sürüyor. Belediyeden yaplan açklamada, ilçe genelinde etkili olan kar yana kar balatlan tuzlama çalmalarna aralksz devam edildii ve hastalarn hastaneye yetitirilmesi için 112 acil ekibine öncülük yapld belirtildi.

Ana Sayfaya Git