Ambulansları engellemeyin!

Diyarbakır'da "Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" etkinlikleri organize edildi. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, trafikte ambulansa yol verme konusuna özen gösterilmemesinin ekiplerin hastayı zamanında hastaneye ulaştırmasına engel olduğunu belirtti.

Haberler 26.12.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 1-7 Aralk Acil Salk Hizmetleri Haftas kapsamnda düzenlenen etkinliklerin kapan toplants yapld.

l Salk Müdürü Cihan Tekin, l Müdürlüünde gerçekletirilen toplantda yapt konumada, acil durumlarda saniyelerin bile çok önemli olduunu söyledi.

112 Acil çar Hattnn gereksiz aranmasnn önlenmesinin trafikte ambulansn geçi önceliine özen gösterilmesinin hayati önem tadn dile getiren Tekin, trafikte ambulansa yol verme konusuna özen gösterilmemesinin ekiplerin hastay zamannda hastaneye ulatrmasna engel olduunu belirtti.

ACL SALIK HZMETLER

l Salk Müdürlüü tarafndan vatandalara ücretsiz sertifikal ilk yardm eitimleri ve ilk yardm farkndalk seminerleri verildiini de aktaran Tekin, 112 Acil çar Hattnn gereksiz yere megul edilmesinin önlenmesi, ilk yardm farkndalk eitimleri ve trafikte ambulanslarn geçi önceliine özen gösterilmesi konularnda toplumsal farkndaln artrlmas amacyla balatlan Yaama Yol Ver kampanyasnn devam edeceini kaydetti.

Daha sonra Vali Yardmcs emseddin Erkaya ve l Salk Müdürü Tekin, hafta dolaysyla düzenlenen yarmalarda dereceye giren Acil Salk Hizmetleri çalanlar ve örencilere çeitli ödüller verdi.

Ana Sayfaya Git