Amed Şehir Tiyatrosu imece başlattı

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, oyunlarını sahneleyecekleri daha büyük bir mekana duydukları ihtiyaçla yeni bir sahne inşa etmek üzere dayanışma kampanyası başlattı.

Haberler 22.01.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 oyuncu tarafndan 2017de 82 koltuk kapasiteli Amed ehir Tiyatrosunu kurdu. Kstl imkanlara ramen çalmalarn burada sürdüren oyuncular, geçen 3 ylda her hafta sonu 2 Kürtçe oyun sahneleyip, seyircilerle bulutu. Yine stanbul, Ankara, Van ve Batmandan gelen Türkçe ve Kürtçe alternatif tiyatro gruplaryla sahnelerini paylat. Her biri 9 gün süren 3 tiyatro festivali organize edip yan sra özel film gösterimleri, söyleiler, workshoplar, dinletiler ve sergiler organize etti.

mza atlan bu organizasyonlarla Amed ehir Tiyatrosunu bir çekim merkezi haline dönütürmeyi baaran oyuncular, oluan youn seyirci talebi karsnda daha büyük bir kültür sanat mekanna ihtiyaç duyuyor.

Oyuncular bu ihtiyac karlamak üzere yine kendi çabalar ile 540 m kullanm alan olan bir mekan bulup kiralad ve dönütürmek için projelendirdi. Yaplan projelendirme dorultusunda kurulacak yeni mekanda 160 kiilik tiyatro ve sinema salonu, 70 metrekarelik bir sahne, ayn salonun hareketli duvar açldnda 200 kiilik konser alan, 75 metrekarelik sergi alan ve yine 45 metrekarelik bir workshop alan yer alacak.

naatna balanan bu mekan kendi olanaklar ile tamamlamaya maddi güçleri yetmeyen oyuncular, bu yüzden bir dayanma kampanyas balatt.

KATKI SUNANLARA SÜRPRZLER

Kampanyaya destek verecekleri çeitli sürprizler de bekliyor. Yaplan katklar orannda açl haftasnda yaplacak 2 etkinlie davet alp, açl günümüzde sahneye davet edilerek özel teekkürü hak edebilir, 1 veya 5 yl süreyle tüm tiyatro, konser, film, sergi ve performans etkinliklerine özel davetli olarak katlabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git