Anadolu Ateşi fırtınası esti!

Dansın sultanları, 16. yıl özel ve yaz sezonu finalini Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

Haberler 16.10.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Atei Dans Topluluu Diyarbakrda gösteri sundu.

Halk danslarna getirdikleri modern yorumlarla adn duyuran Anadolu Atei Dans Topluluu, 16nc ylna özel Diyarbakrda sahneye çkt. Merkez Yeniehir ilçesindeki Seyrantepe Kapal Spor Salonundaki gösteri ile topluluk, Anadolunun yedi bölgesinden derlenen halk dans motiflerinden oluan koreografi ile izleyicilerden beeni toplad.

NEFES KESTLER

zleyiciler, zaman zaman gösteriye alklarla elik etti. Anadolu Atei Dans Topluluu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoan, Diyarbakrllar ile bulumaktan dolay mutluluunu dile getirdi.

Erdoan, 16nc yllarn kutlamak için Türkiye turnesi yaptklarn belirterek, öyle konutu:

Ege Bölgesinde Bodrum, Mula, Marmaris, çeme, Kuadas, Antalya ve Güneydou turnesi. Dün Mardindeydik, bugün buradayz. Biz en iyi seyircinin zmirde olduunu düünürdük. zmir ile Diyarbakr seyircisinin reaksiyonunun ayn, birbirine yarr derecede iyi olmas çok houma gitti.

SEZONUN SON GÖSTERS

Diyarbakr kültürünün yaptklar danslarda önemli bir yeri olduunu aktaran Erdoan, önceki gün Mardinde coku ve güzellii gördüklerini söyledi.

Erdoan, bütün Türkiyenin Mardin gibi olmas, kardelik ve çok kültürlülüün bulunmas temennisini dile getirerek, Ayn duyguyu burada da tayorum. Diyarbakr kültürünün bizim danslarmzda çok önemli bir yeri var. Bizim dansçlarmzn partneri olduu Dicle Üniversitesinin bizde çok önemli yeri var. Burada konservatuarda okuyan örencilerim var benim. O yüzden çok yaknz ve burada da bir dans akademisi açacaz. diye konutu.

Gösteriye, Mustafa Erdoann anne ve babas, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git