Anaokulu öğrencileri Türkiye'yi tanıyıp tanıttı

Diyarbakır Anaokulu öğrencileri, Türkiye’nin 7 bölgesini tanıtmak için sergi açtı. Öğrenciler, sergide bölgeleri kıyafetlerinden yemeklerine, tarihinden kültürüne kadar tanıttı.

Haberler 21.12.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesinde bulunan Diyarbakr Anaokulu örencileri, Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kültürel deerlerini, tarihini, mekanlarn, mutfak kültürlerini, sanayi ürünlerini Ülkemizin 7 bölgesini tanyor ve tantyorum etkinlii ile tantt. Vatandalar, minik örenciler tarafndan açlan sergide Türkiyenin 7 bölgesini en ince ayrntsna kadar örendi.

Diyarbakr Anaokulu Müdürü ahnaz Doru Kanu, Türkiyenin bölgelerini tantmak ve kültürel zenginliklerini ortaya koymak için bu tür etkinliklerin bütün bölgelerde yaplmas gerektiini söyledi. Kanu, Bugün burada 7 bölgeyi tantan sergi açlmz oldu. Sergi 3 gün boyunca velilerimize, çocuklarmza ve halkmza açk olacak. Sergimizin ad Ülkemizin 7 bölgesini tanyor ve tantyorum, sergi hazrlklarna biz bir hafta öncesinde baladk. Her 2 snfa corafi bölgelerimizi tanma ve tantma görevi verdik. Snflar kendi corafi bölgelerinin ürün çeitliliini, kültürel deerlerini, tarihini, mekanlarn, eserlerini, mutfak kültürlerini, sanayi ürünlerini aratrdlar ve deerlendirdiler, bunlar stantlarna döktüler. Ülkemizin zenginliklerini 7 bölge üzerinden anlatmakt amacmz. Biz bunu nereden esinlendik, ilimize gelen yöresel lezzetler fuarndan gittik gördük ülkemizdeki ürün yelpazesini, deerlendirdik ve sergiyle özellikle yerli mal haftasnda sunabileceimizi düündük. Bu sergide bize katk sunan baka bölgelerden okullarmzda oldu, Akdeniz Bölgesini bize gönderen Hatay Karaaaç Anaokulu müdürü, öretmenleri ve örencilerine teekkür ediyoruz. Onlarda kendi bölgelerine ait ürünleri deerlendirip toplayp, kolilerle gönderdiler. Sergimizi gezen ziyaretçilerimiz ilk defa böyle bir etkinlikle karlatklarn, 7 bölgenin tüm ürünlerini tarihi mekanlarn, güzelliklerinin sergilenmesinin önemli olduunu söylediler. Hiç görmedikleri yörelere ait ürünleri gördüklerini belirtiler. Bu tarz projelerin yaygnlatrlarak tüm bölgemizin güzelliklerini herkesler tarafndan bilinmesini salanmasn isteriz. Örencilerimiz kendi bölgelerini en güzel ekilde hem tandlar hem de tanttlar dedi.

Bölgelerin bütün özellikleri tantlm

Velilerden Ebru Hasar, hazrlanan serginin her yaa hitap ettiini aktararak içeriinin zengin olduunu söyledi. Hasar, Bölgelere özgü bütün özellikler tantlm, en ince ayrntsna kadar bölgeler dediimizde aklmza sadece yemekleri deil dier kültürlerini de tantmalar çok güzel. Görsel olarak her ya hitab var, zengin bir sergi olmu. Güzel anlatlm, teekkür ediyoruz öretmenlerimize diye konutu.

Ana snf örencilerinden Eylül Aylgüler, Ege Bölgesini tanttn, her bölgeyi hem örendiini hem de örettiini söyledi. Aylgüler, dier okullarda da projenin gerçeklemesi gerektiini kaydetti.

Ana snf örencilerinden Burak Tayar ise, kendisini Dou Anadolu Bölgesinin mehur yemeklerini, elbiselerini ablalara ve öretmenlere anlattn dile getirdi.

Örencilerden Lorin Lalolu da, projede 7 bölge olduunu söyledi. Lalolu, Mehur eylerini anlattm, bunlar her yerde sergilensin bütün çocuklar görsün, böyle eylere baksnlar çok güzel olur, çünkü böyle çok güzel eylere baktmzda houmuza gidiyor, bütün okullardaki çocuklar örensin eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git