Ankara’dan gelip köy okulunu boyadılar

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Becirman köy okulu, Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu öğrencileri tarafından boyandı, ardından da okula kütüphane oluşturuldu.

Haberler 01.05.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Üniversitesi Yap Topluluundaki inaat mühendislii ve mimarlk bölümü örencilerinden oluan 35 kiilik grup ve Batman Kredi Yurtlar Kurumu Kz Yurdunda kalan örenciler, Gercüe bal Becirman köy okulunu boyayp kütüphane oluturdu. Gazi Üniversitesi Yap Topluluu Bakan Ömer Faruk Teymur, her yl bir okul boyama hedeflerinin olduunu söyledi. Teymur, Ankara Gazi Üniversitesine bal Yap Topluluundan geliyoruz. Topluluumuz 1996 ylndan bu yana aktif olarak çalyor. Geçen sene balatm olduumuz bir proje vard. Yardm ulamayan köy okullarna okul boyama, kütüphane açma tarznda bir projemiz var. Geçen sene Ankarada bulunan bir köy okulunda baladk. Bu sene de Batmana 35 gönüllü arkadamzla geldik. Amacmz yardm ulamayan köy okullarna kütüphane açma, eksikliklerini giderme, okullarn onarma ve her sene yapmay planladmz bir etkinliktir. Her türlü teknik çalmamz var Ankarada. Sosyal sorumluluk anlamnda yine köy okullarna ulamaya çalacaz, eksiklerini gidermeye çalacaz. Bu topluluumuzun artk bir gelenei olacak ve her yere ulamaya Gazi Üniversitesi Yap Topluluunun ismini duyurmaya çalacaz dedi.

Okula kütüphane açp güzelletirdiler

Sosyal sorumluluk projesi kapsamnda Gazi Üniversitesi Yap Topluluu olarak 35 örencinin Becirman köyüne gelerek okulu boyadklarn ifade eden Zeynep Alpaslan, Gazi Üniversitesi Yap Topluluu olarak Gazi Üniversitesinden geliyoruz. Amacmz Batmandaki bu köy okuluna hem kütüphane yapmak, hem de okulu güzelletirmek. Karde okul olarak bir proje yapyoruz. Biz 35 kii olarak geldik. Burada da arkadalar bize yardmc oldular. uan kalabalz bu okula yetecek kadar kii says mevcut. Sosyal sorumluluk projesi kapsamnda genellikle inaat mühendislerinin olduu ve ayn zamanda mimarlk ve mühendislik fakültesi ile birlikteyiz. Bu ekilde 35 kii toplanp geldik diye konutu.

Bu ii vazife edindik

Gazi Üniversitesi Yap Topluluu inaat mühendislii ve mimarlk bölümü örencileri olarak her yl bir köy okulunu boyamay kendilerine vazife edindiklerini belirten Abdullah Hasan Albakr ise Ankara Gazi Üniversitesinden geliyoruz. Gazi Üniversitesi Yap Topluluuyuz biz. Türkiyenin birçok ilinden örencilere sahip bir üniversite ve Yap Topluluu olarak birçok bölüm var. Burada arl olarak inaat mühendisleri ve mimarlk bölümü örencileri olarak geldik. Geçen sene balattmz bir etkinlik var. Geçen sene Ankarada bir köy okulunu boyamtk. Bu sene Batmana bal Gercü ilçesinde bu köy okulunu boyuyoruz. Biz bu ii kendimize vazife edindik. Bu ekilde örenciler için gerek boyama ii, gerek de çeitli ihtiyaçlarn karlama olarak bir etkinlie baladk. nallah bunu geleneksel hale getireceiz ve her sene bunu devaml olarak sürmesini istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git