Anne sayısı artıyor!

Bingöl'den oğlu Ozan için oturma eylemine katılan anne Beyhan Dağyeli "HDP oğlumu götürdü. Oğlumu almadan bir yere gitmiyorum"

Haberler 19.11.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine, Bingölden gelen bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 443üncü gününde sürüyor.

stanbuldan 6 yl önce 22 yanda kandrlarak daa götürülen olu Ozan için Bingölün Adakl ilçesinden gelen anne Beyhan Dayeli de oturma eylemine dahil oldu.

Dayeli, Kürtçe ve Türkçe olarak, 6 yldr evladndan ayr olduunu söyledi.

HDP olumu götürdü. Olumu almadan bir yere gitmiyorum. diyen Dayeli, unlar kaydetti:

Artk yeter. Bunlar için çocuk yetitirmedik. Onlar olumu göndermi, biliyorum. Olumu geri istiyorum. Ozan gel olum, devletimize teslim ol.

- Anneler bize destek olsun

HDP il binas önünde bekleyiini sürdüren annelerden Esmer Koç, Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde için oturma eylemi yaptn anlatt.

Kzndan bugüne kadar haber alamadn dile getiren Koç, eyleme yeni ailelerin katlmasnn kendilerine moral verdiini aktard.

Koç, Bütün anne ve babalara sesleniyorum, gelsinler, eyleme katlsnlar, çocuklarn HDP ve PKKdan istesinler. 40 yldr bu gariban çocuklar götürüyor, dalarda öldürüyorlar. Artk yeter. dedi.

4 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Aziz için eylem yapan Güzide Demir ise evlat nöbetini sürdürmekte kararl olduklarn belirterek, Anneler gelsin, bize destek olsun. ifadesini kulland.

Demir, olu Azize seslenerek, güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git