Anne ve kızı halı tezgahında

Halı dokuma kursuna katılan anne ve kızı, birlikte halı dokuyarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haberler 27.12.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüü ek hizmet binasnda, Halk Eitimi Merkezi (HEM) Müdürlüü ibirliiyle açlan hal kurslarna katlan kadnlar, hem meslek sahibi oluyor hem de para kazanyorlar. El dokumaclnn yaatlmas amacyla Halk Eitim Merkezi Müdürlüü, -Kur ve Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüü ibirliiyle açlan dokuma kursuna katlan anne Selma Balçk (42) ile kz Zehra Balçk (19) da birlikte hal dokuyor.

14 yanda annesi ile beraber kursa katlarak hal dokumay örendiini ve yllardr bu ile evinin geçimine katk saladn anlatan Zehra Balçk, Ben ilk kursa geldiim zaman çocuktum ve annemle birlikte hal kursuna katldm. Hiçbir ey bilmiyordum, imdi hal yapmaya baladm. Burada aldmz parayla aile bütçemize katk saladk. u anda her türlü hal dokumay örendim. Bir kaç yl çalarak usta öretici olursam annemle birlikte kurs yeri açarak kadnlara kurs vermeyi hedefliyorum. çocukluktan beri halcla çok önem veriyor ve seviyorum dedi.

- Anne ve kz hal tezgahnda

Kurs Hocas efika ener de, KURa bal kursa 25 ev kadnnn katlm saladn söyledi. Muun yöresel lale motiflerinin ilendii kursta üretilen hallarn çeitli fuarlarda sergilendiini aktaran ener, Düzenli olarak kursa devam eden kursiyerlerin eline dokuma ücreti olarak 300 lira civarnda para geçiyor. Bunun da ailelerine ekonomik yönden bir katks oluyor. Her yl hal kurslar düzenliyoruz ve çok sayda mezun veriyoruz. Burada genelde unutulmaya yüz tutmu hal ve kilim dokumacln yaatan kadnlar hem geleneklerini devam ettiriyor hem de aile bütçelerine katk salyorlar. Kursta 10 hal tezgah bulunuyor ve 25 kadn eitim görmektedir. Kadnlar, bir yandan da burada sosyallemeye devam ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git