Anneler buruk!

Anne Süheyla Demir: “Annelerin gözyaşları ve bedduaları hep onların arkasında olacak”

Haberler 02.01.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklar PKK tarafndan kaçrld iddias ile 121 gündür HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aileler, yeni yla konakladklar öretmen evi misafirhanesinde buruk girerken, evlatlarna kavuma özlemi çeken aileler evlatlarn kaçran PKKya beddua ettiler.

Annelerin gözyalar

Arda PKK tarafndan kaçrlan kz Hayal için eyleme katldn belirten Anne Süheyla Demir unlar söyledi; Yeni yla buruk bir ekilde girdik ama umudumuzu hiçbir ekilde kaybetmedik. Bir umutla bekliyoruz. Biz burada beklerken de çocuklarmz alp öyle gideceiz demitik ve çocuklarmz alp öyle gideceiz. Biz o mutluluu yaamyoruz çünkü evlatlarmz uanda bizden ayr. Be yldz evlat hasreti çekiyoruz. Diyorum ki bize bu acy yaatanlar dilerim Allahtan rahat yüzü inallah yeni yla girerken görmeyecekler. çünkü bu annelerin gözyalar ve beddualar hep onlarn arkasnda olacak. nallah onlarda evlatlarndan hiçbir hayr almasnlar.

Allahta onlara göstersin

Kaçrlan kz Yasemin Ball için Diyarbakra gelerek oturma eylemine katlan anne Yldz Ball ise yeni yla nasl girdiklerini bilemediklerini belirterek, Bugün tam Yaseminin gittii 6 yl oldu. Tekrar söylüyorum yeni yla nasl girdik bizde bilmiyoruz ama bizi evladmzdan koparan Allahta onlardan evlatlarn koparsn. Bu acy bize gösteren Allahta onlara göstersin ve baka hiçbir ey demiyorum dedi.

Yeni yla nasl girdiimi bilmiyorum

PKK tarafndan kaçrlan Er Adil Kavaklnn Annesi Cennet Kavakl da, bugün yeni yla girdiklerini ifade ederek, Yeni yla nasl girdiimi bilmiyorum. Evladm yok yanmda, tabi ki evladm yanmda olsayd neeli, sevinçli, güzel ve hep birlikte girmi olurduk. nallah fazla uzun sürmez ve bir an önce evlatlarmz gelir. Hepimiz evlerimize gideriz. Mutlu bir ekilde evlatlarmzla birlikte diye konutu.

HDPnin kapsnda mecbur braktlar

Bu gece 2020 ylana girdiklerini belirten PKK tarafndan kaçrlan er Müslüm Altntan annesi Songül Altnta da, Yllar bir birini kovalad. 5 yldr hepsi bir birinden ac geçti ve evlatsz geçti, evladm yanmda olmad yllar bana zehir gibi geçti. Acy anlatamyoruz ve o ac içimizde alev topu gibi katland. Hep geçtikçe büyüdü. nallah 2020 yl hepimize hayrl olur ve evladmz alp evimizde hep beraber kutlarz. nallah bu son olumdan geçen ylmz olur. Onlar bizi merdivenlerde HDPnin kapsnda mecbur braktlar. nallah bize bu aclar yaatanlar kaplarda evlatlarn arasnlar. Tek dileim yeni ylda o oldu. O kadar içimiz yanyor ki anlatamyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git